Widget Recent Post No.

Σήμερα χάθηκε ένα πολύ παραγωγικό μελισσάκι - Μια χούφτα με το ζόρι έμεινε



Πρίν μικρό χρονικό διάστημα αναρτήθηκε η παρακάτω δημοσίευση... Ποιός θα φανταζόταν οτι ένα τέτοιο μελισσάκι θα κατέληγε έτσι? Μια χούφτα και αυτή με το ζόρι. Η αιτία? Πιθανόν από την εφαρμογή οξαλικού οξέος , σε συνδυασμό με κάποια άλλη εξωγενή επίδραση.. Κρίμα κρίμα κρίμα.... Δείτε την ανάρτηση που είχα αφιερώσει γι αυτό το μελισσάκι!

Είναι γεγονός συνάδελφοι ότι απο μικρές - σκόυρες βασιλισσούλες , μπορεί καμιά φορά να προκύψει ένα τρομερά παραγωγικό μελισσάκι. Η συγκεκριμένη βασίλισσούλα , που θα δείτε και παρακάτω ξεπέρασε τα μελισσοκομικά δεδομένα ολόκληρου του μελισσοκομείου μου όσον αφορά την συλλογή της σε Μέλι!!!

Είναι τόσο μικροσκοπική που αρχικά σκεφτόμουν να την αντικαταστήσω , αλλά τελικά αποδείχθηκε ακριβώς το αντίθετο. Κάθε φορά που επιθεωρώ αυτό το μελισσάκι δυσκολεύομαι πάντα να την εντοπίσω  , διότι το μέγεθός της δεν διαφέρει πολύ από αυτό μιας εργάτριας.

Έχει όμως χάρη και τσαχπινιά!!!

Δείτε την την κυρία....









Ορεινή Μέλισσα






Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. pragmatika poli orea vasilissa,exoun pesi sta matia mou kai sto diko mou melisokomio paromies....

    nomizw einai carnica
    oso gia tis melisoules pou minane lipame pragmatika.... eyxwmai na einai to teleyteo pou tha xathi sto melisokomio sou,an xathi giati poles fores oi melisses mas ekplisoun.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ νόμιζα ότι εφαρμόζατε ολιστική αφάρμακη μελισσοκομία.καλή χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή χρονιά φίλε , Όχι εγώ δεν ξεκίνησει ακόμα την εφαρμογή της μέθοδου... Στο blog αρθρογραφεί και ο Μανόλης Δερμάτης που είναι ο εμπνευστής της μεθόδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καααααααλά. Άλλα λόγια να αγαπιώμαστε δηλαδή.
    ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!