Widget Recent Post No.

Με τεράστια επιτυχία συνεχίστηκε και έληξε το 3ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Μελισσοκομικό Συνέδριο



Συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν χθες, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι εργασίες του το 3ου Πανελλήνιου Επιστημονικού Μελισσοκομικού Συνεδρίου. Η συμμετοχή των συναδέλφων υπήρξε και πάλι μεγάλη και η διεξαγωγή άψογη, όπως και την πρώτη μέρα.

Παρουσίασαν εργασίες τους δεκαεφτά και πάλι σύνεδροι, που μίλησαν για πολύ –πολύ ενδιαφέροντα θέματα που έχουν να κάνουν με τις μέλισσες και τα προϊόντα τους. 

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η εισήγηση του  Καθηγητή Εδαφολογίας του ΑΠΘ κυρίου Κ. Παναγιωτόπουλου, ο οποίος συγκλόνισε τους συνέδρους με την ομιλία του με θέμα: «Επιπτώσεις της μεταλλευτικής δραστηριότητας της Χαλκιδικής στον πρωτογενή τομέα».

 Η αναφορά του στο θέμα και η ανάλυση των προβλημάτων που θα αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες και οι αγρότες – μεταξύ των οποίων και μελισσοκόμοι - της ευρύτερης περιοχής, αλλά ενδεχομένως και ολόκληρου του Ελλαδικού κόσμου, ήταν συγκλονιστική.

Τα στοιχεία που παρουσίασε ο κύριος Παναγιωτόπουλος, ήταν τόσο πειστικά αλλά και «δραματικά», που έγιναν αιτία να διακόψει το σχόλιο που επιχείρησε να κάνει πάνω σε αυτό το θέμα ο καθηγητής Ανδρέας  Θρασυβούλου, λόγω της έντονης συγκίνησης που τον κατέλαβε.
 
Το ακροατήριο χαιρέτησε με παρατεταμένα χειροκροτήματα, την εξαιρετική ομιλία του κυρίου Παναγιωτόπουλου και έκανε δεκτή πρόταση κάποιου συνέδρου, να ψηφιστεί μια δήλωση συμπαράστασης-συστράτευσης όλων των παρευρισκομένων, για λογαριασμό ολόκληρης της μελισσοκομικής κοινότητας, στον αγώνα των κατοίκων Σκουριών Χαλκιδικής.

Τις εργασίες του συνεδρίου έκλεισε με σύντομη ομιλία της η κυρία Γούναρη, η οποία «δεσμεύτηκε» να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το επόμενο συνέδριο να πραγματοποιηθεί το  2016.

Χάρης Σταμάτης

Ορεινή Μέλισσα

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!