Widget Recent Post No.

Γυρεόπιτα : Η καλύτερη συνταγή χωρίς σόγια (Αναλογίες)



Άλλη μια ανάρτηση και σήμερα παιδιά , στην οποία θα σας παρουσιάσουμε μια σούπερ συνταγή για γυρεόπιτα , για να την παρασκευάσετε εύκολα και απλά με τα πιο αγνά υλικά!!

Τελευταία όλοι μας έχουμε διαβάσει διάφορες συνταγές , άλλες με προσθήκη σόγιας άλλες με μαγιά μπύρας , η ασπράδια αυγού κ.α. Σήμερα όμως δεν θα χρησιμοποιήσουμε κανένα απο αυτά τα υλικά μιας και θέλω η συνταγή μας να είναι οσο πιο απλή και "φυσική" γίνετε!!!

Η καλύτερη γυρεόπιτα που θα μπορούσε κάποιος να παρασκευάσει , είναι αυτή που τα υλικά της θα προέρχονται όσο το δυνατόν περισσότερο , μέσα από την ίδια την κυψέλη. Δηλαδή  τα υλικά της να έχουν ως βασικό συστατικό την πραγματική γύρη και όχι κάποιο υποκατάστατο (οπως πχ η σόγια).

Μην ξεχνάμε και το σοφό απόφθεγμα...

Αν ένας τρόπος είναι καλύτερος από έναν άλλο, τότε σίγουρα είναι ο τρόπος της φύσης!!!
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ(384-322 π.χ.)

Εδώ θέλω να υποστηρίξω οτι αν δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε τον τρόπο της φύσης , τότε ας φροντίσουμε να βρισκόμαστε όσο πιο κοντά γίνετε σε αυτόν τον τρόπο!!!

Η συνταγή λοιπόν που  έχουμε σήμερα , θα έχει ως βασικά συστατικά  : 50% Φυσική Γύρη , 50% Άχνη ζάχαρη , και Μέλι!!!!

Προσθέτουμε τόση ποσότητα μελιού , ώστε να μην κολλά η ζύμη στα χέρια μας!!!

Το μέλι που προσθέτουμε μας προσφέρει ταυτόχρονα δύο χρήσεις :  ιμβερτοποιεί το μείγμα μας και το βοηθά να μην πετρώνει.

Η συνταγή προϋποθέτει να έχουμε τη δική μας γύρη και μέλι έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μεταδώσουμε κάποια ασθένεια.

Πρόκειτε για μια εύκολη και απλή συνταγή που όμως η σύνθεση της έχει ευεργετικές για τις μελισσες ιδιότητες. Μπορούμε να δίνουμε αυτήν την γυρεόπιτα στα μελισσάκια μας οταν δεν συλλεγουν γύρη απο έξω και τα αποθέματα αυτής δεν αρκούν.

Τέτοιες περιόδους συναντάμε κυρίως το καλοκαίρι με τις μεγάλες ανομβρίες - ξηρασίες!!

Καλή επιτυχία παιδιά!!

Ορεινή Μέλισσα
















Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. ΠΟΣΟ ΤΙΣ 100 ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΕΛΙ?
    ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΝΕΡΟ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΣΤΑ 10 ΚΙΛΑ ΜΕΙΓΜΑΤΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 50% άχνη 50% γύρη και ζυμώνεις με το μέλι μέχρις ότου να μην κολλά στα χέρια σου η ζύμη. Νερο δεν βάζεις καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!