Widget Recent Post No.

Συνέδριο μελισσοκομίας στην Αθήνα με θέμα "Η Επιστήμη συναντά την πράξη" (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)

                                     
Θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση αφιερωμένη σε όλους τους μελισσοκόμους , όπου θα μιλήσουν επιστήμονες για πράγματα που όλους μας ενδιαφέρουν . Τιμήστε με την παρουσία σας αυτή την πραγματικά ενδιαφέρουσα κίνηση. Κατακτήστε γνώσεις που κανένα σεμινάριο δεν μπορεί να σας προσφέρει. Οι επιστήμονες του κλάδου μας δεν μας μιλάνε κάθε μέρα!!! 

Μην χάσετε την ευκαιρία!!!

Η είσοδος φυσικά είναι ελεύθερη για ΟΛΟΥΣ!!!








Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Γ’ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ενημερώνουμε τους μελισσοκόμους, τους επιστήμονες του κλάδου, τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, τους δημόσιους συνεταιριστικούς, συνδικαλιστικούς και ιδιωτικούς φορείς του κλάδου της Μελισσοκομίας ότι θα διεξαχθεί Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Μελισσοκομίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2014.


Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια της χώρας, τα Ινστιτούτα, την Γεν. Διεύθυνση Κτηνιατρικής του ΥΑΑ&Τ, τη Γεν. Διεύθυνση Ζωικής Παραγωγής του ΥΑΑ&Τ, το Πανελλήνιου Συνδέσμου Παραγωγών Βασιλικού Πολτού και Λοιπών Προϊόντων Κυψέλης και αρκετούς μελισσοκομικούς Συνεταιρισμούς και Συλλόγους. 

Στο Συνέδριο οι έλληνες επιστήμονες θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους, και θα δώσουν έμφαση σε αποτελέσματα άμεσα εφαρμόσιμα στη πράξη. Ομιλητές μπορούν να είναι επίσης και μελισσοκόμοι, οι οποίοι θα καταθέσουν τις δικές τους εμπειρίες σε νέες τεχνικές και εφευρέσεις που δοκίμασαν. 

Το Πανελλήνιο αυτό συνέδριο δίνει μοναδική ευκαιρία στους επιστήμονες και τους μελισσοκόμους να συζητήσουν και να αναζητήσουν λύσεις των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Επίσης θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ομιλίες σχετικά με τη βιολογική αξία και δράση των προϊόντων του μελισσιού, με κύριο στόχο την γνωριμία, έγκυρη ενημέρωση και προβολή τους στο καταναλωτικό κοινό.

Προχωρούμε στην διοργάνωση του Συνεδρίου, καθώς θεωρούμε την συγκεκριμένη εποχή «ορόσημο» για την Μελισσοκομίας στη χώρας:

 Η Βαρροϊκή Ακαρίαση έχει κλείσει ήδη 35 χρόνια στην Ελλάδα. Παρά την μεγάλη εμπειρία, και τις ιδιαίτερα αυξημένες χρηματοδοτήσεις, που δόθηκαν για την αντιμετώπισή της, φαίνεται να κερδίζει τη μάχη.

 Οι μελισσοκόμοι ψάχνουν τρόπους αντιμετώπισής των σηψηγονιών, της νοσεμίασης, της ασκοσφαίρωσης.

 Ο αριθμός των μελισσιών αυξήθηκε κατακόρυφα, ενώ παράλληλα οι ανθοφορίες του μπορούν να εκμεταλλευτούν οι μέλισσες μειώθηκαν από τις πυρκαγιές, την επέκταση των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, τα φυτοφάρμακα, τις κλιματολογικές συνθήκες.

 Η εντατική άσκηση της μελισσοκομίας, οι τροφοδοτήσεις και οι άκαιρες και «πειραματικές» χρήσεις εντομοκτόνων ουσιών στα μελίσσια, έχουν επηρεάσει την ικανότητά τους να αντιδρούν στις δύσκολες συνθήκες.

 Οι κλοπές μελισσών εξελίχθηκαν σε μάστιγα.

 Το εισαγόμενο μέλι και τα άλλα προϊόντα κυψέλης συνεχίζουν να διακινούνται σαν ελληνικά και η ευρωπαϊκή νομοθεσία αδυνατεί να προστατεύσει την αγνότητα, την αυθεντικότητα και τη προέλευσή τους.

 Οι (πολλοί) νέοι μελισσοκόμοι φαίνονται έρμαια ιδιωτών που έχουν αναγάγει τον εαυτό τους σε παντογνώστες ειδήμονες.

 Η υψηλή χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής ένωσης (7,5 εκατ. ευρώ/χρόνο) «χάνεται» χωρίς να δημιουργεί υποδομές που θα στηρίξουν την ελληνική μελισσοκομία του αύριο και ο κλάδος εμφανίζεται νωθρός, κατακερματισμένος, χωρίς στόχους και στρατηγική ανάπτυξης.

 Οι ξένες φυλές μελισσών έχουν κατακλύσει τη χώρα μας έχουν υβριδίσει και σε μερικές περιπτώσεις έχουν εξαφανίσει την εγχώρια φυλή μελισσών Και σε αντίθεση με όλα αυτά η ζήτηση για προϊόντα επώνυμα, «καθαρά», υψηλής βιολογικής αξίας αυξάνει, από ένα κοινό ενημερωμένο και ευαισθητοποιημένο και ως εκ τούτου απαιτητικό.


Ραντεβού λοιπόν στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2014.

Είσοδος Ελεύθερη για όλους.

H συγκεκριμένη διοργάνωση απευθύνεται τόσο στους επιστήμονες όσο και στους μελισσοκόμους.

Για περισσότερες πληροφορίες ... http://docdroid.net/js8c

Ορεινή Μέλισσα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια