Widget Recent Post No.

Καταπολεμηση βαρρόα με.. Θερμότητα!!! (ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ)




Αλλη μια ανατρεπτική ανάρτηση σήμερα παιδιά.

Μια λαμπρή μέρα ίσως ξημερώσει για την μελισσοκομία μετά απο αυτή την ανακάλυψη. Ενας τρόπος καταπολέμησης και θανάτωσης βαρροα που θα αφήσει ιστορία και ίσως κάνει τον μεγαλύτερο και πιο θανατηφόρο εχθρό της μέλισσας  μια κακή ανάμνηση.

Και όλα αυτά ? Με 100% φυσικό τρόπο!!!

Μια συσκευή λοιπόν είναι η  εφεύρεση μας  η οποία σκοτώνει τα βαρρόα απευθείας μέσα στον γόνο , με  όπλο της? Τη θερμότητα φυσικά. Ακούγεται απλό και ασήμαντο σε εμάς  , αλλα για τις μέλισσες είναι ένα κρυφό βιολογικό όπλο...




Όλοι γνωρίζουμε το πλεονέκτημα που έχουν οι μέλισσες στον κόσμο των εντόμων , και την άμυνα τους απέναντι στους θανάσιμους εχθρούς τους. Τυλίγοντας το θύμα τους όλες μαζί ανεβάζουν την θερμοκρασία παραπάνω απο αυτό που αντέχει , και έτσι το εξουδετερώνουν. Μια τεχνική πολύ αποτελεσματική.

Οι μέλισσες θερμοκρασιακά αντέχουν μεγαλύτερες θερμοκρασίες και αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας  στην επιβίωση τόσα εκατομμύρια χρόνια.

Έτσι λοιπόν σκέφτηκαν και οι ερευνητές οι οποίοι διαπίστωσαν πως τα βαρρόα δεν μπορούν να επιβιώσουν από μια συγκεκριμένη θερμοκρασία και επάνω  σε αντίθεση με τις προνύμφες των μελισσών.

Δείτε στη φωτό τα νεκρά βαρρόα...





Ετσι κατασκευάστηκε μια μηχανή , στην οποία μπορούμε να τοποθετήσουμε τα πλαίσια με το σφραγισμένο γόνο ,  και να τα βγάλουμε 100% καθαρά απο βαρρόα χωρίς να βλάψουμε ούτε μια μέλισσα. Απίστευτο???

Και όμως αληθινό.

Η κατασκευη αυτή απο οτι διάβασα και στο site κατασκευάστηκε το 2010 και πρώτοκυκλοφόρησε στην Ευρώπη το 2011  , το ευρος χρήσης ειναι ακόμα σε μικρή κλίμακα. Ας ελπίσουμε οτι κάποια μέρα θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα...

Μεχρι τότε συνεχίζουμε την μάχη μας ακάθεκτα....

Για περισσότερες πληροφορίες : εδώ

Ορεινή Μέλισσα

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Υπαρχει βιντεακι στο youtube καταπολεμηση βαρροα με υπερθερμια του Αθανασιου Αθανασακη.μαλλον ελληνικη πατεντα.ειναι η ιδια με αυτη που αναφερετε;Δημητρης Ιωαννινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυριε Μανολη δεν απαντησατε στο σχολιο μου.υπαρχει καποιος λογος;θελω να πιστευω οτι δε γινεται εσκεμενα και δεν υπαρχουν καποια συμφεροντα και δε γινεται για λογους διαφημισης καποιας συγκεκριμενης εταιριας.παντως αν θυμαμαι καλα στη Ζακυνθο το χρησιμοποιουν εδω και αρκετα χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα Δημήτρη , το μόνο που γνωρίζω ειναι οτι η πατέντα αυτη που εχω αναρτήσει ειναι κατοχυρωμένη απο τον δημιουργό της. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάτι αντιστοιχο απο έλληνα κατασκευαστή. Υπόσχομαι να το ψάξω ομως. Φιλικά Χάρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!