Widget Recent Post No.

Ένα υπέροχο video : Ο θαυμαστός χορός των μελισσών (waggle dance)



Ένα υπέροχο βίντεο θα μοιραστούμε απόψε συνάδελφοι. Ένα βίντεο που αφορά τον θαυμαστό χωρό των μελισσών μας. Έχει κανείς φανταστεί πως οι μέλισσες ειδοποιούνται μεταξύ τους όταν βρούνε νέκταρ? 

Οι μέλισσες χρησιμοποιώντας ένα εξαιρετικά κωδικοποιημένο σύστημα επικοινωνίας , δίνουν συντεταγμένες στις εργάτριες - συλλέκτριες για την εύρεση τροφής χρησιμοποιώντας έναν αυστηρά πειθαρχημένο χορό!!


Όταν μια μέλισσα βρει κάποια καλή ανθοφορία πρώτο της μέλημα όταν επιστρέψει στην κυψέλη είναι να μεταδώσει σε όλες τις  συλλέκτριες τι βρήκε και που το βρήκε!!! Μέσα από τον χορό (waggle dance) οι μέλισσες ειδοποιούνται μεταξύ τους για την ακριβή θέση της υπάρχουσας ανθοφορίας.

Τα στοιχειά που δίνει η μελισσούλα στις άλλες συλλέκτριες είναι χιλιομετρική απόσταση από την κυψέλη , γωνιά που σχηματίζει  ο ηλιος η κυψέλη και η ανθοφορία μεταξύ τους   και μια γεύση γλυκού νέκταρ!!! Για να ξέρουν και τι θα πάνε να ψάξουν!!!


Παρακολουθήστε το υπέροχο βίντεο...........






Εξερευνώντας τον θαυμάσιο και εκπληκτικό κόσμο της μέλισσας

Ορεινή Μέλισσα

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. gia sas pedia brvo poli kali prospathia elpizo na sinexisete etsi na mas enimeronete gia pragmata pou xeroume ke pou de xeroume
    pados ine poli parastatika ke me apla logia afta pou dixnete

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστουμε παρα πολύ Σταυρο!!! Φιλικά Χάρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!