Widget Recent Post No.

Οι μέλισσες ''νιώθουν'' τις φυσικες καταστροφές πολύ νωρίτερα πριν συμβούν




Ένα εξωπραγματικό γεγονός καταγράφηκε σε κάποιες χώρες του εξωτερικού , όπου μέλισσες ''σμηνούργησαν'' και μετά από λίγες μέρες ακολούθησε τυφώνας.  Οι μέλισσες έφυγαν δυο βδομάδες νωρίτερα πριν συμβεί η μεγάλη καταστροφή και γύρισαν μόλις όλα ήταν πάλι μια χαρά!!


Το γεγονός αυτο κατέγραψαν παραπάνω από μια φορές στην Αμερική και παραμένει άγνωστο το πως οι μέλισσες κατάφεραν να προβλέψουν κάτι τέτοιο από τόσο νωρίς.  Για να οδηγηθούν οι μέλισσες στην εγκατάλειψη της κυψέλης τους πρέπει ο λόγος να είναι πολύ σοβαρός.

Οι μέλισσες διαθέτουν χιλιάδες μικρές τρίχες σε όλο τους το σώμα οι οποίες δεν είναι απλές τρίχες αλλά αισθητήρες που μπορούν να συλλάβουν την παραμικρή δόνηση του εδάφους γύρω τους.  Οι μέλισσες  επίσης αισθάνονται την πίεση της ατμόσφαιρας  και την ηλιακή ακτινοβολία.
 
Είναι ικανές όμως αυτές οι αισθήσεις να ωθησουν μια ολόκληρη αποικία μελισσών να φύγει τόσο μακριά? Μήπως οι μέλισσες διαθέτουν και κάποια άλλη αίσθηση που εμείς δεν γνωρίζουμε?

Όταν ο τυφώνας στην Αμερική κατέστρεψε στο πέρασμα του τα πάντα , οι μελισσούλες ήταν ήδη χιλιόμετρα μακριά. Είναι ένα γεγονός που μας καταδεικνύει τις εκπληκτικές ικανότητες που έχουν οι μέλισσες χρησιμοποιώντας υπεραισθήσεις που σε εμάς ίσως είναι ακόμα άγνωστες!!

Η είδηση δημοσιεύτηκε εδώ πηγή

Γνωρίζοντας τον θαυμάσιο και εκπληκτικό κόσμο της μέλισσας.

orinimelissa.blogspot.gr