Widget Recent Post No.

Οξικό οξύ : Εξαφανίζει την νοζεμίαση μια για πάντα




Όλοι γνωρίζουμε για την νοζεμίαση και τις καταστροφικές τις συνέπειες απέναντι στις μέλισσες. Είναι μια ασθένεια που ταλαιπωρεί τα ενήλικα άτομα της κυψέλης και τους προκαλεί φρικτούς πόνους στο έντερο (και όχι μόνο) , μειώνοντας έτσι δραματικά τον χρόνο ζωής τους.

Η νοζεμίαση ως ασθένεια συμφωνά με νέες έρευνες ευθύνεται για τον αφανισμό πολλών μελισσοσμηνών και συνδέεται άμεσα με το σύνδρομο κατάρρευσης που λαμβάνει χώρα στο εξωτερικό.  Ρίχνοντας την άμυνα του οργανισμού της μέλισσας την αφήνει απροστάτευτη σε καθε άλλο κίνδυνο. Όπως καταλαβαίνουμε η νοζεμίαση δεν είναι μια τοσο ακίνδυνη ασθένεια οπως πολλοί νομίζουν.


Τα σποριά της νοζεμίασης (δηλαδή το γεννετικό υλικό από το οποίο θα πάρει ξανά ζωή στο μέλλον η ασθένεια) εξαπλώνονται σε όλα τα μέρη της κυψέλης και παράγονται κατά χιλιάδες κάθε ημέρα στο έντερο της μέλισσας από όπου και απελευθερώνονται.

Η ασθένεια ''τρυπώνει'' σε κάθε γωνιά της κυψέλης ακόμα και μέσα στο κερί δίχως να υπάρχει περιθώριο να εξαλειφθεί η ασθένεια απο την κυψέλη για χρονιά.

Οι σπόροι που παράγονται απο την ασθένεια της νοζεμίασης σύμφωνα με έρευνες παρουσιάζουν μια εξαιρετικά αυξημένη ανθεκτικότητα ακόμη και σε ακραίες θερμοκρασιακές συνθήκες , με αποτέλεσμα να βλαστεί ο ιός εύκολα πάλι ξανά!!!


Όμως πάντα , υπάρχει ένα μικρο παραθυράκι , ένα ''αδύναμο'' σημείο που οι επιστήμονες ανακάλυψαν , και έρχεται για να βάλει ένα τέλος στην νοζεμίαση και τους ανθεκτικούς σπόρους της.

Το οξικό οξύ λοιπόν συνάδελφοι είναι αυτή η ουσία που βάζει ένα οριστικό τέλος στην νοζεμίαση. Ενα σκεύασμα που οι αναθυμιάσεις του , απολυμαίνουν και σκοτώνουν κάθε κρυμμένο σπόρο μέσα στην κυψέλη. Είναι μια ουσία που απολυμαίνει όχι μόνο την κυψέλη αλλά και τις ίδιες τις κηρήθρες που είναι κρυμμένη η νοζεμίαση.

Η μέθοδος έχει ως εξής. Βάζουμε σε ενα πιατάκι (όπως το σιρόπι) οξικό οξύ , και τυλίγουμε καλά την κυψέλη για να μην περνα φρέσκος αέρας μέσα. Εννοείτε πως αυτή η θεραπεία γίνετε σε κυψέλες που δεν φιλοξενούν ζωή στο εσωτερικό τους

Όπως αναγράφεται σε μια ξένη σελίδα η δοσολογία είναι 50 ml ανα πάτωμα κυψέλης περίπου.

Το οξικό οξύ μπορούμε να το προμηθευτούμε από τα φαρμακεία. Μπορούμε να ζητήσουμε οξικό οξύ με καθαρότητα 60% διότι με αυτήν την περιεκτικότητα παρουσίασε πολύ καλά αποτελέσματα στις σχετικές έρευνες που έχουν γίνει.

Οι αναθυμιάσεις που θα προκαλέσει το οξικό οξύ μέσα στις αεροστεγώς κλεισμένες κυψέλες θα κάνει την νοζεμίαση παρελθόν , και θα απαλλάξει τις μέλισσες αλλά και εμάς μια για πάντα απο το προβλημα!!!!



Οι δοσολογίες όπως και οι έρευνες στηρίζονται εδώ πηγή

orinimelissa.blogspot.gr