Widget Recent Post No.

Πως οι μέλισσες αντιστέκονται στα βαρροα? Αναλυτική παρουσίαση με εικόνες




Πριν λίγες ήμερες μιλήσαμε για τον εκπληκτικό τρόπο που οι μέλισσες έμαθαν να αντιμετωπίζουν τα βαρροα , ξεσφραγίζοντας τον προσβεβλημένο γόνο. Ωστόσο επειδή μερικοί ίσως δεν κατάλαβαν πως ακριβώς γίνεται αυτή η αυτό-καταπολέμηση αποφάσισα να ψάξω και να σας το δείξω με όσο το δυνατόν πιο απλό και κατανοητό τρόπο.


Οι μέλισσες όπως είπαμε νιώθουν τα βαρροα μέσα στο κελί , ακόμη και αν αυτό έχει ήδη σφραγιστεί. Οι μέλισσες που αντιστέκονται στα Βαρροα θα ξεσφραγήσουν τον γόνο που έχει μέσα βαρροα , και αν χρειαστεί θα σκοτώσουν ακόμη και την προνύμφη τους.

Οι μέλισσες ανακάλυψαν αυτόν τον τρόπο επιβίωσης , έτσι ώστε να εξασφαλίσουν την ύπαρξη τους σε αυτόν τον πλανήτη. Για εμάς ειναι απλώς εντυπωσιακό διότι κανείς δεν το περίμενε......

Οι μέλισσες που εμείς ''φιλοξενούμε'' στις κυψέλες μας , δεν εχουν παρουσιάσει ακόμη καμία τέτοια αντίσταση και ο κύκλος ανάπτυξης και φροντίδας μιας προνύμφης ακουλουθεί τα παρακάτω στάδια.

Όπως παρατηρούμε το βαρροα μπαίνει μέσα στο κελί και εφόσον σφραγιστεί ξεκινά ανενόχλητο την διαδικασία αναπαραγωγής του.



Οι μέλισσες που αντιστέκονται θα ξεσφραγισουν την προνύμφη και θα πετάξουν το βαρροα έξω απο το κελί , αρα το στάδιο αναπαραγωγής του βαρροα διακόπτεται.


Τα βαρροα δίχως να μπορούν να αναπαραχθούν , ψοφούν και η κοινωνία είναι πλέον ελεύθερη και αυτό-θεραπευμένη!!!!!

Δεν είναι πράγματι εντυπωσιακό?

Εδω διαβαστε πιο αναλυτικα το πρωτο μερος της ανάρτησης ......

Η άμυνα των μελισσών απέναντι στα βαρρόα

Εξερευνώντας τον θαυμάσιο και εκπληκτικό κόσμο της μέλισσας

orinimelissa.blogspot.gr