Widget Recent Post No.

Σμηνουργία η ''απλώς'' ζέστη?



Κάποιος βλέποντας αυτήν την εικόνα θα νόμιζε οτι πρόκειτε για σμηνουργία όμως οι μέλισσες έχουν κάτι άλλο να μας πούν. Ζέστη!!! Αφόρητη ζέστη η οποία της ανάγκασε να βγουν έξω για να αερίσουν την κυψέλη τους και να παρατήσουν οποιαδήποτε άλλη εργασία.


Ως γνωστών τα μεταλλικά καπάκια (στο πάνω μέρος) στις ξύλινες κυψέλες δημιουργούν θερμοκρασιακά προβλήματα στις μέλισσες οι οποίες προσπαθώντας να εξομαλύνουν την κατάσταση γίνονται αντιπαραγωγικές και αντί να δουλεύουν κάθονται όπως βλέπετε στην παρακάτω εικόνα.





Ως λύση σε αυτό το πρόβλημα ο μελισσοκόμος έχει βρει κάποιους πολύ πρακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να απαλλάξει τις μέλισσες από την δύσκολη αυτή εργασία.

Μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα κομμάτι φελιζολ πάνω από το μεταλλικό καπάκι , και με αυτόν τον τρόπο να ενισχύσουμε την μόνωση σε μεγάλο βαθμό.

Επίσης μπορούμε να βάψουμε την μεταλλική επιφάνεια με άσπρο χρώμα το οποίο αντανακλά την ηλιακή ακτινοβολία. Βέβαια αυτός ο τρόπος είναι λιγότερο λειτουργικός από ότι ο πρώτος

Άλλη μια λύση για να μην χρειαστεί τίποτα από τα δυο είναι να αγοράσουμε έτοιμα πλαστικά καπάκια που κυκλοφορούν στην αγορά  τα οποία στο εσωτερικό τους έχουν μόνωση ικανή να διατηρήσει μια πιο σταθερή θερμοκρασία στο εσωτερικό της κυψέλης.




Παρόλα αυτά αν κάποιος δεν κάνει τίποτα από τα παραπάνω , οι μέλισσες θα ταλαιπωρούνται πολύ περισσότερο για να διατηρήσουν σταθερή τη θερμοκρασία τους , και δεν είναι καθόλου απίθανο να δείτε και εσείς στα μελίσσια σας την παρακάτω <<εικόνα>>






Εξερευνώντας τον θαυμασιο και εκπληκτικο κόσμο της μέλισσας

orinimelissa.blogspot.gr