Widget Recent Post No.

Μελισσα η Σερσεκι??????? Ολη η αληθεια



Εχουμε γνωρησει αρκετα ειδη μελισσων.  Ωστοσο  η μελισσα ''ξυλουργος'' ειναι ενα πολυ εντυπωσιακο ειδος που πηρε την ονομασια της απο τη ιδιαιτερη αδυναμια της να φωλιαζει μεσα σε ξυλα. Προτιμαει ξυλα σε αποσυνθεση , που εχουν φυσικα τουνελ μεσα.



Η βασιλισσα αυτων των μελισσων οπως και στις μελισσες βομβινους διαχειμαζει σε ασφαλες μερος το χειμωνα , και την ανοιξη επιλεγει τη θεση της φωλιας για νε ξεκινησει την αναπτυξη της αποικιας.

Προκειτε για ενα ειδος αρκετα διαδεδομενο στον ελλαδικο χωρο κυριως σε ορεινες αλλα και πεδινες περιοχες , ωντας και αυτος ενας εξαιρετικα χρησιμος εποικονιαστης εφοσον συλλεγει γυρη..!!!

Ειναι αρκετα φιλικες , και εχουν αρκετα μεγαλο μεγεθος σε σχεση με μια κανονικη μελισσα..





Οι μελισσες αυτες ειναι αρκετα ημερες δυσκολα δειχνουν επιθετικη συμπεριφορα σε ανθρωπους , και ειναι ιδιαιτερα εργατικες οπως και καθε ειδος μελισσων.......

Δεν ειναι σερσεκια , οπως λανθασμενα ακουγονται σε χωρια......


Θαυμαστε τες...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Πανέμορφες....η Ήπειρος δε, είναι γεμάτη από αυτό το είδος και τις συναντώ συχνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγω και στο χωριο μου αλλα και στο αγρινιο βλεπω συνεχεια..!!!! εχουμε τοσους χρησιμους επικονιαστες στην ελλαδα που πραγματικα ειναι πολυ χρησιμοι για το περιβαλλον.. Στο εξωτερικο οπως αμερικη τα εχουν εξαφανησει ολα αυτα τα ιθαγενη ειδη με την εισαγωγη μεταλλαγμενω καλλιεργειων. Πρεπει να παλεψουμε να μην ερθουν τα μεταλλαγμενα και στην ευρωπη και ειδικοτερα στην ελλαδα διοτι αν ερθουν ολα αυτα τα ιθαγενη ειδη μελισσων θα γινουν μια ωραια αναμνηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!