Widget Recent Post No.

Νοζεμιαση και οξικο οξυ...!!!!!




Ολοι γνωριζουμε οτι η Νοζεμιαση ειναι μια ασθενεια , που εξαπλωνει τους σπορους της σε ολοους τους χωρους της κυψελης. Και κυριως στις κερηθρες. Προκειτε για σπορους
με ιδιαιτερη ανθεκτικοτητα , αφου αναφερεται οτι για να σκοτωθουν τα σπορια με τη θερμοτητα , πρεπει να εκτεθουν σε θερμοκρασια 49 βαθμους για πανω απο 24 ωρες.

Το οξικο οξυ δειχνει να ειναι ενας γερος συμμαχος κατα της νοζεμιασης και δειχνει να καταπολεμα και τον κηροσκορο αλλα και τις προνυμφες του διχως να επηρεαζει τον γονο των μελισσων που βρισκεται σε ανεπτυγμενο σταδιο.

Επισης το οξικο οξυ δειχνει να ειναι η πιο αποτελεσματικη μεθοδος απολυμανσης μιας κυψελης απο την νοζεμιαση.

Ερευνες εδειξαν οτι μπορουμε να απολυμανουμε την κυψελη μας και τις κηρηθρες μας με ενα πολυ απλο τροπο ο οποιος σκοτωνει τα σπορια της νοζεμιασης εξαιρετικα αποτελεσματικα.





Η μεθοδος εχει ως εξης 60% οξικο οξυ το προσθετουμε στην κυψελη σε ενα πιατο στο πανω μερος απο τις κερηθρες που θελουμε να απολυμανουμε απο την ασθενεια. η δοσολογια εχει ως εξης , και εχει να κανει με τη χωριτικοτητα της κυψελης και αντιστοιχουν 2ml οξικο οξυ σε καθε λιτρο χωριτικοτητας της κυψελης. Δηλαδη για μια κυψελη χωριτικοτητας 25 λιτρων θα βαλουμε 50 ml οξικο οξυ (60%)

Ειναι μια πολυ χρησιμη μεθοδος για να απολυμαινουμε πλαισια και κερηθρες η και κυψελες που μολυνθηκαν απο τη Νοζεμιαση με εναν πολυ απλο τροπο..!!!!!

για παραπανω πληροφοριες διαβαστε εδω :

http://www1.agric.gov.ab.ca/$department/deptdocs.nsf/all/agdex11780/$file/616-24.pdf?OpenElement  










Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Το οξικό οξύ είναι το ξύδι (ή αιθανικό οξύ). Σκοτώνει τον ανοιχτό γόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!