Widget Recent Post No.

Πήγαμε στα Έλατα!


Η πρώτη ημέρα για εμάς στο έλατο είναι γεγονός
24 ΜΑΙΟΥ - Πρώτη ημέρα για τα μελίσσια στον Έλατο, και δεν έχουμε καλά νέα!
Για να δείτε τα μυνήματα της ζυγαριάς, πηγαίνετε στο τέλος της ανάρτησης!
Σήμερα ο καιρός είχε αρκετή συννεφιά όχι καλές θερμοκρασίες, ωστόσο μετά το βραδινό δρομολόγιο που πήγαμε τα μελίσσια μας, οι μέλισσες μόλις βγήκε ο ήλιος πραγματικά τρελάθηκαν. Χθές το απόγευμα ξεκίνησα τη πρώτη μεταφορά, όπου με αγροτικό μεταφέραμε 7 τριόροφα μελίσσια. Τοποθέτησα σε όλα βασιλικό διάφραγμα, και περίορισα τη βασίλισσα να γεννά μόνο στο δεύτερο όροφο. Τρύγησα όσα μέλια είχαν έτσι ώστε να πάνε άδεια στον έλατο. Ξέρουμε ότι φέτος θα είναι μια καλή χρονιά, τουλάχιστον για εμάς στην Ευρυτανία.
Οι "φήμες" που διαδίδουν οι μελισσοκόμοι είναι ότι θα είναι μια καλή χρονιά, όμως εγώ δεν έχω καθόλου εικόνα απο τα μελίσσια μου, εφόσον σήμερα είχαμε κατακόρυφη πτώση στα δεδομένα της ζυγαριάς. Δηλαδή όχι μόνο δεν έβαλαν κάτι, αλλά κατανάλωσαν σχεδόν 1 κιλό μέλι. Υπολογίζουμε απο αύριο μεθαύριο να έχουμε πολύ καλύτερα νέα, και θα σας κρατάμε ενήμερους όπως κάθε χρόνο.

Τα δεδομένα που έχω εγώ είναι απο Ευρυτανία, κοντά στη Δομνίστα, και το συμπέρασμα ειναι φέτος ή χρονιά είναι πιο ώψιμη, και κανένας μελισσοκόμος δεν έχει ανεβάσει μελίσσια ακόμα. Αντίθετα στα μελίσσια στο κάμπο, ανθοπορίες και μελιτώματα πάνε εξαιρετικά. Πολύ μελίγκρα πάνω στα δέντρα, τόσο πολύ που δεν ξανα έγινε. Εδώ και 10 μέρες περίπου τα μελίσσια παρουσιάζουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Μπορεί και ο πεύκος να αρχίζει να δίνει μέλι, και αργότερα να κάνει το θαύμα του και αυτός...

Όσον αφορά τα έλατα και τα δεδομένα που μας στέλνει η ζυγαριά απο την Ευρυτανία...

Στην Ορεινή Μέλισσα εξοπλιστήκαμε με ΝΕΑ ΖΥΓΑΡΙΑ η οποία είναι της γνωστής εταιρίας SAVE BEES. Δείτε το μήνυμα...

24 Μαίου 2019
ΝΕΑ ΖΥΓΑΡΙΑΣ

61.3% 
Υγρασία
(στο μελισσοκομείο)
     
16.5 °C
Θερμοκρασία
(στο μελισσοκομείο)
 33°C  
Θερμοκρασία
(μέσα στο μελίσσι)
-930      
γραμμάρια


Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. ηθελα να ξερα ποιοι ειναι αυτοι οι μελισσοκομοι που θεωρουν οτι τα ελατα φετος θα πανε καλα...καθε χρονο τα ιδια θα παει καλα και θα παει καλυτερα....τελος μαιου και δν πεφτει σταγονα στα βουνα...απορω γτ σηκωσες τα μελισσια απ τον καμπο κ παει εξαιρετικα και αυτο ειναι αληθεια..βαζουν μελια...τα τρυγησες κιολας...να δω τι θα φαν σα κανα 2 μερες π θα στεγνωσουν τελειως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο βουνο ακομα δε γινεται τιποτα. Τα εντομα ή θα είναι όψιμα ή θα εχουν ολοκληρωσει τον βιολογικο τους κυκλο νωριτερα, χωρις να δινουν μελιτωμα εξαιτίας θερμοκρασιων. Κανενας δε ξερει με σιγουρια βεβαια. Αυτα θελουν δουλεια απο ινστιτουτα για να προβλέπεται η εξελιξη του εντομου. Ολα τα αλλα είναι προβλέψεις και σημάδια προσωπικων εμπειριών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οταν λες περιορισες τη βασιλισσα με διαφραγμα στο δευτερο;γιατι οχι στο πρωτο,εξηγηστε παρακαλω(οποιος ξερει)ΚΑΘΟΤΙ ΝΕΟΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!