Widget Recent Post No.

Κόβουμε παραφυάδες και φτιάχνουμε βασίλισσες με μεγάλη επιτυχία: Μέθοδος από τον Μόσχο Ντιώνια!!!


Μεγάλος επαγγελματίας μελισσοκόμος μας δίνει σημαντικές συμβουλές για το πως φτιάχνουμε παραφυάδες με τον πιο αποδοτικό και επιτυχημένο τρόπο. Όπως γνωρίζουμε ο συγκεκριμένος μελισσοκόμος είναι ένας με μεγάλη πείρα και γνώσεις, και η μέθοδος που θα μας εξηγήσει παρακάτω έχει προέλθει από πολλές δοκιμές και τεράστια εμπειρία.
Ας πάρουμε μια μικρή γεύση πριν δούμε το βίντεο. Μιλάει για κόψιμο παραφυάδων των τριών πλαισίων με ένα μικρό μυστικό! Παίρνουμε απο το μητρικό μελίσσι ένα γόνο, και ένα πλαίσιο με μέλια γύρες, και τινάζουμε άλλο ένα πλαίσιο με μέλισσες. Στον τοίχο της κυψέλης προσθέτουμε και ένα άδειο πλαίσιο που έχουμε μαζί μας. Ουσιαστικά λοιπόν φτιάχνουμε μια παραφυάδα τριών πλαισίων, με ένα άδειο πλαίσιο στο τοίχομα της κυψέλης, έναν γόνο στη μέση, και ένα πλαίσιο γύρης στην άλλη μεριά. Στην συνέχεια παίρνουμε ένα κομμάτι κερί και στριμώχνουμε τα πλαίσια εκεί που στηρίζονται για να σφηνώσουν και να μην έχουν πρόβλημα στην μετακίνηση.

Κάνοντας αυτή την εργασία παίρνοντας 3 πλαίσια απο κάθε μητρικό μελίσσι, μπορούμε να διπλασιάσουμε πολύ εύκολα το μελισσοκομείο μας. Φτιάχνοντας τις παραφυάδες κλείνουμε κατευθείαν τα καπάκια και τις φορτώνουμε στο αμάξι. Δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα στη μεταφορά, επειδή τα μελίσσια είναι μικρά, και έχουν λίγες μέλισσες. Τα μεταφέρουμε τουλάχιστον 3 χιλιόμετρα μακριά. Την επόμενη ημέρα μπορούμε στη νέα τους θέση να τους δώσουμε σφραγισμένα βασιλικά κελιά που έχουμε απο βασιλοτροφία. Μας δίνει αναλυτικές οδηγίες για όλα αυτά που σας είπα παραπάνω αλλά και πως θα πραγματοποιήσουμε δική μας βασιλοτροφία εύκολα. Θα μας μιλήσει για πολλά σημαντικά πράγματα και θα πεί πολλούς χρήσιμους χειρισμούς. Μην χάσετε ούτε λεπτό απο την ομιλία του...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια