Widget Recent Post No.

Έκλεισε σε συρμάτινο «κλουβί» όλα τα μελίσσια μαζί: Δεν έχετε περιέργεια γιατί το έκανε;



Μελισσοκόμος έκλεισε σε μεταλλικό "κλουβί" όλα του τα μελίσσια προκειμένου να γλιτώσει από τις βραδινές επιδρομές και να προστατεύσει την περιουσία του. Όπως υποστηρήζει ο ίδιος ο μελισσοκόμος στη περιοχή του υπάρχει πολύ μεγάλο έντονο πρόβλημα με τις αρκούδες οι οποίες καταστρέφουν τις κυψέλες για να φάνε. Όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα είναι πολύ σκούρα! Φανταστείτε να ξυπνήσετε το πρωί και να δείτε όλα σας τα μελίσσια διελυμένα, λες και πέρασε μπουλτόζα. Γιατί έτσι κάνει τις κυψέλες οι αρκούδα.



Ο μελισσοκόμος εκτός από το συρμάτινο κλουβί έχει τοποθετήσει και ειδική ηλεκτρική περίφραξη προκειμένου να ασφαλίσει σίγουρα το μελισσοκομείο της. Η αρκούδες είναι έξυπνες, και πολύ δυνατές. Μια πεινασμένη αρκούδα μπορεί άνετα να διαλύσει αυτό το συρμάτινο κλουβί, γι αυτό έξω απο το μελισσοκομείο έχει προστεθεί και επιπλέον ηλεκτρική περίφραξη.

Επίσης έχουν αναφερθεί περιστατικά με αρκούδες όπου ρίχνουν κορμούς επάνω στον ηλεκτρικό φράχτη, η προσπαθούν να σκαρφαλώσουν επάνω σε δέντρο προκειμένου να διαπεράσουν τα σύρματα και να μπούν στον χώρο με τις κυψέλες. Γι αυτό λοιπόν ποτέ ένας μελισσοκόμος δεν μπορεί να είναι 100% σιγουρός, ειδικά με τόσο έξυπνα ζώα που έχουν τόσο μεγάλη λατρεία στο μέλι! Δείτε φωτογραφίες απο το μελισσοκομείο και τα μέτρα προστασίας...








Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. και να φανταστεις εμεις εδω στα νοτια γκρινιαζουμε για τους σκουρκους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!