Widget Recent Post No.

Πως πιάνουμε αφεσμό που σμηνούργησε; Πως τον βάζουμε μέσα στη κυψέλη; Μάθετε όλα τα μυστικά


Όλα τα μυστικά για επιτυχημένη μετάγγιση ενός αφεσμού μελισσών!
Όταν βρίσκουμε έναν αφεσμό μελισσών, πέρνουμε μια άδεια κυψέλη βάζουμε άκτιστα πλαίσια μέσα και την στηρίζουμε κάτω από το "τσαμπί" των μελισσών. Καπνίζουμε καλά και με μια απότομη κίνηση τινάζουμε το κλαρί για να πέσουν όλες μέσα! Αφού σιγουρευτούμε ότι έπεσε η βασίλισσα αφήνουμε την κυψέλη με το καπάκι σταυρωτά για μισή ώρα (λίγο ανοιχτό το καπάκι για να μπούν μέσα και όλες όσες έμειναν έξω). Αν πέσει η βασίλισσα θα ακολουθήσουν όλες!

Αν θέλουμε να σιγουρευτούμε οτι το μελίσσι δεν προκειτε ποτέ να φύγει από την θέση που το βάλαμε μπορούμε να προσθέσουμε ένα πλαίσιο ανοιχτό γόνο. Οι φερομόνες θα κάνουν τις μέλισσες να δεσμευτούν και να μην μπορούν να φύγουν.

Ο αφεσμός θα κάνει την πρώτη του πτήση λίγα μέτρα μακριά από τα μελίσσια και σε μέρος όπου θα κοιτάει την ανατολή! Οι μέλισσες επιλέγουν πάντα την πιο ηλιόλουστη θέση έτσι ώστε να υπολογίσουν εύκολα την γωνία που σχηματίζει ο ήλιος με τη νέα θέση που θα εγκατασταθούν. Αν υπάρχει λεμονιά η πορτοκαλιά κοντά στα μελίσσια είναι σίγουρο πως θα πάνε εκεί εφόσον τρελαίνονται με τη οσμή.

Τα μελίσσια σμηνουργούν το πρωί γύρω στις 11 μέχρι το μεσημέρι έτσι ώστε να έχουν όλη τη μέρα μπροστά τους! Θα κάτσουν εκεί λίγες ώρες μέχρι οι ανιχνευτές να βρουν την νέα θέση, και το μελίσσι μετά θα φύγει δεκάδες μέτρα μακριά, δεν θα ξανά γυρίσει ποτέ στην παλιά του θέση!

Δείτε στο βιντεάκι πόσο ωραία και απλά μας αριθμεί ο φίλος μας τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για να "πιάσουμε" έναν αφεσμό εύκολα. Η βασίλισσα διακατέχει το σημαντικότερο ρόλο , αν καταφέρουμε και την αφαιρέσουμε ολόκληρος ο αφεσμός θα την ακολουθήσει.

Ο ψεκασμός που κάνει στην αρχή είναι με νερό, για να μην μπορούν να πετάξουν οι μέλισσες. Την ίδια δουλειά κάνει και ο καπνός που ηρεμείς τις μέλισσες και τις ζαλίζει οι οποίες πέφτουν κατευθείαν μέσα στη κυψέλη...



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια