Widget Recent Post No.

Έκτακτο: Τέλος για το ΤΑΚ ΤΙΚ καταργήθηκε η κυκλοφορία του...



Καταργήθηκε η κυκλοφορία του γνωστού σκευάσματος ΤΑΚ ΤΙΚ, με άγνωστο πλέον αν θα επανακυκλοφορήσει με νέα σύνθεση. Τέλος λοιπόν για ένα πολύ σημαντικό όπλο που ήταν στα χέρια των μελισσοκόμων, όλα αυτά τα χρόνια, και κανείς δε γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει. Το ΤΑΚ ΤΙΚ πρόκειται για ένα σκεύασμα που χρησιμοποιούταν ευρέως από τους μελισσοκόμους στην Ελλάδα, μιας και περιείχε ως δραστική ουσία την αμιτράζη, η οποία είναι εγκεκριμένη στην Ελλάδα, ωστόσο το σκεύασμα αυτό προοριζόταν για κτηνιατρική χρήση και όχι μελισσοκομική.
Ο λόγος που σταμάτησε η κυκλοφορία του παραμένει άγνωστος, και οι μελισσοκόμοι αναρωτιούνται για τα συμφέροντα που κρύβονται από πίσω, και έγινε αυτή η πράξη. Σύμφωνα με τα λεγόμενα πολλών μελισσοκόμων, ο λόγος που σταμάτησε να παράγεται απο την εταιρία, ίσως είναι επειδή το σκεύασμα αυτό άρχισε να χρησιμοποιείτε σε μεγάλη κλίμακα απο μελισσοκόμους, με αποτέλεσμα να μην αγοράζονται τα εγκεκριμένα φάρμακα που είναι και πολύ πιο ακριβά...

Το ΤΑΚ ΤΙΚ θεωρούταν πρίν λίγα χρόνια ένα απο τα πιο ισχυρά όπλα για τη καταπολέμηση του ακάρεος βαρρόα, εφόσον ένας μελισσοκόμος μπορούσε πολύ οικονομικά να θεραπευσει πάρα πολλά μελίσσια. Επίσης σύμφωνα με έρευνες, η δραστική του ουσία, διασπάται γρήγορα, όμως υπήρχε μια τεράστια παρενέργεια... Τα ακάρεα άρχιζαν να γίνονται όλο και πιο ανθεκτικά στην ουσία αυτή, ως αποτέλεσμα από τις καταχρήσεις που έκαναν οι μελισσοκόμοι, χρησιμοποιώντας υπερδοσολογίες σε σχέση με αυτές που προτείναν παλαιότερα. Αποτέλεσμα ήταν σιγά σιγά να απορρίπτεται η μέθοδος, και οι μελισσοκόμοι να ψάχνουν βιολογικές λύσεις.

Η εταιρία πάντως προς το παρόν έχει σταματήσει να προμηθεύει τους κτηνιάτρους, και συντομα δεν θα υπάρχει κανένα κατάστημα να το προμηθεύει.

Διαβάστε επίσης:
Τακ τικ: Πως φτιάχνουμε τις ταινίες για καταπολέμηση βαρρόα! Σοβαρά λάθη...

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. Τα είπες όλα !!!! "...επειδή το σκεύασμα αυτό άρχισε να χρησιμοποιείτε σε μεγάλη κλίμακα απο μελισσοκόμους, με αποτέλεσμα να μην αγοράζονται τα εγκεκριμένα φάρμακα που είναι και πολύ πιο ακριβά..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμάν σταματήστε να βλέπετε όλο συνομωσίες δλδ μόνο εγώ νόμιζα ότι αυτό είναι ένα φάρμακο επικίνδυνο? Και ότι ενώ ήταν για άλλη χρήση το αγόραζαν οι μελισσοκομοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ θέλω να ρωτήσω ποιος από εμάς θα πήγαινε στο φαρμακείο να πάρει ένα ΜΗ εγκεκριμένο φάρμακο από τον ΕΟΦ για να καταπολεμήσει μια ασθένεια του. Νομίζω σε αυτή την απάντηση θα συμφωνήσουμε ΟΛΟΙ. ----> ‘ΚΑΝΕΝΑΣ’
    Γιατί λοιπόν να το κάνουμε στα μελισσάκια μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καποια στιγμη θα πρεπει να γινεται αυστηρος ελεγχος για χρήση φαρμακων στη μελισσοκομια. Δεν μπορει ο καθε τσοπανης να δηλητηριαζει το προΪόν και να κανει ματζουνια που ακουει στο καφενειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδω και τρια χρονια καθε χειμωνα κλεινουν τις τυποποιησεις τους και μαρτιο απριλιο ξεκινανε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλη η δουλειά είναι να μας σπρώξουν στα φάρμακα που έχουν πατεντάρει και πουλάνε συγκεκριμένες εταιρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταργειται το τακτικ....Τι θα χρησιμοποιησουμε σαν αντικαταστατο φαρμακο για την ασθενεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για τους επαγγελματίες μελισσοκόμους και όχι τους ανεγκέφαλους που δηλητηριάζουν τον κοσμάκη(μιας και η συγκεκριμένη δραστική ουσία δεν φεύγει απ' το μέλι για αρκετούς μήνες) υπάρχουν και οι ταινίες γλυκερίνης με οξαλικό οξύ(100% φυτικές, χωρίς κατάλοιπα στο μέλι & στις μέλισσες) πιο ακριβό βέβαια, αλλά: ή θα προτιμήσεις να βγάζεις ένα σωστό προϊόν πληρώνοντας δίχως να το δηλητηριάζεις ή θα κάνεις όπως κάνουν οι περισσότεροι(κάνουν απαγορευμένες & επικίνδυνες θεραπείες στα μελίσσια που πρόκειται να πωλήσουν το μέλι και δεν ρίχνουν φάρμακα σε μερικά για το δικό τους μέλι της χρονιάς τους.

      Διαγραφή
  8. Το ίδιο ακριβώς είχε γίνει πριν 16-17 χρόνια με το asudol 50. Η ιστορία επαναλαμβάνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!