Widget Recent Post No.

Πως κόβω παραφυάδες επί τόπου στα μελίσσια το Μάρτιο



Για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο πατήστε εδώ

Σήμερα θα δούμε πως κόβουμε παραδυάδες πρώιμα τον Μάρτιο. Είναι μια δοκιμασμένη μέθοδος για να αυξήσουμε τα μελίσσια μας την πρώιμη Άνοιξη, απο ένα 10άρι μελίσσι. Το μυστικό είναι στην γρήγορη εύρεση της βασίλισσας, στο καλό ταίσμα των δύο μας μελισσιών και στον καιρό που θα έχει τις επόμενες ημέρες. Επίσης η ύπαρξη κηφήνων είναι πολύ σημαντικό σημάδι, απο το οποίο θα καταλάβουμε αν θα προκύψει μια καλή βασίλισσα...
Για την τροφή που αναφέρουμε στο βίντεο...
http://arkadikimelissokomia.gr/product/%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CE%B6%CF%8D%CE%BC-extra/



Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Βλέπω στα πλαίσια ασφράγιστα εργατικά κελιά με νεκρές προνύμφες. Υπάρχει πρόβλημα στο μελίσσι. Αυτό το μελίσσι είναι ακατάλληλο για χωρισμό και πολλαπλασιασμό. Είναι πολύ αδύνατο λόγω του προβλήματος ίσως. Με τίποτε δεν μπορεί να κάνει νέες μάνες ένα τέτοιο μελίσσι και μάλιστα κομμένο στα δύο. Θα κάνει, αλλά θα είναι ακατάλληλες. Δεν θα είναι σε θέση να φτιάξουν δυνατά μελίσσια. Είναι μάνες διάσωσης και ακατάλληλες κατά κανόνα. Προσωπικά δεν κάνω ποτέ μάνες διάσωσης. Στα 250 μελίσσια που έχουμε αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε μία μάνα διάσωσης. Μη δίνετε οδηγίες σε νέους μελισσοκόμους να μεγαλώσουν το μελισσοκομείο τους με μάνες διάσωσης. Αν στενοχωρώ, στείλτε μου μήνυμα να σταματήσω. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παλικαρι αυτο το μελισσι σφιξτο να γινει ενα καλο εξαρι και κοψε την μανα γιατι ειναι γριουλα.Αν θες να εχεις καλα μελισσια αυτη την εποχη τον οκτωμβρη να τα αφηνεις 4 πλαισια μελι πλακες.Και μια νταλικα ζαχαρη και ζυμαρι να δωσεις τα μελισσια γινονται με το ΜΕΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!