Widget Recent Post No.

Έτσι κολλάμε τις ασθένειες: Μετάγγιση μικρού μελισσιού σε καθαρή κυψέλη


Έτσι κολλάμε τις ασθένειες: Στη μελισσοκομία υπάρχει ένας βασικός κανόνας. Πρέπει πάντα να διατηρούμε καθαρές κυψέλες, απολυμασμένες, και να τις καθαρίζουμε κάθε χρόνο. Να δουλεύουμε όσο το δυνατον νέες κηρήθρες και αυτές που ξεπερνούν τα 4 ετη να τις λιώνουμς. Επίσης να αποφεύγουμε με κάθε τρόπο τις "ανοικτές" τροφοδοσίες με σιρόπι η μέλι η οτιδήποτε τέτοιο, έτσι ώστε αν υπάρχει κάποια ασθένεια να μη μπορεί να μεταδοθεί. Επίσης προσέχουμε όταν επιθεωρούμε η τρυγάμε να μην ξεχνάμε πατώματα με μέλι και λεηλατούνται. Το πιο βασικό βέβαια είναι να φροντίζουμε όσα μελίσσια νοσούν απο κάτι, να πέρνουμε άμεσα μέτρα πρόληψης κατά της ασθένειας. Σήμερα έχουμε βίντεο όπου δείχνουμε πως ένα μελίσσι μπορεί να κολλήσει μια ασθένεια, και εφαρμόζουμε το χειρισμό της μετάγγισης για αλλαγή της κυψέλης... Δείτε το βίντεο

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Θα μπορούσε να πεις ακριβως τη διαδικασία απολύμανσης των κυψελών με τη χλωρίνη?

    Κάποιος μου είπε για απολύμανση με ασβέστη, ποια η γνώμη σου?

    Ευχαριστώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οχι ασβεστη στις κυψελες, το ασβεστη ειναι για τις μαντρες. η καλυτερη απολυμανση ειναι η φωτια γιατι λιωνει κερια προπολες και σκοτωνει οτι κρυβεται απο πισω. στις πλαστικες πιστολι θερμου αερα με προσοχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ασβέστη αραιωμένο με χλωρίνη αντί νερου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!