Widget Recent Post No.

Σημαντική συμβουλή! Κόλπο συνέννωσης μικρού μελισσιού 1 πλαισίου, με περισσότερο πλυθησμό...



Χθές στην Ορεινή Μέλισσα παρουσιάσαμε μια μέθοδο ενδυνάμωσης μικρών μελισσιών με σίγουρα αποτελέσματα. Ωστόσο κάναμε μια σημαντική παράλλειψη, και σήμερα επανερχόμαστε στο θέμα αυτό. Έχουμε πχ ένα μελίσσι 1 πλαισίου (μια χούφτα μέλισσες) και θέλουμε να το συνεννώσουμε με 2-3 πλαίσια πλυθησμό. Πως το χειριζόμαστε. Παρουσιάσαμε χθές την παρακάτω ανάρτηση χρησιμοποιώντας μια απλή σίτα πρόπολης. Η διαφορά είναι ότι αν έχουμε μεγάλο πλυθησμό για συνέννωση, καλό είναι να αφήσουμε το μελίσσι να ενωθεί απο μόνο του, και να μη το κάνουμε βεβιασμένα τινάζοντας μόνοι μας το πλυθησμό.
Τη μέθοδο με τη σίτα μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ...
http://orinimelissa.blogspot.gr/2018/02/pos-dynamonoyme-ena-mikro-melissi.html

Έουμε όμως να προσθέσουμε κάτι πολύ σημαντικό. 24 ώρες μετά τη προσθήκη της σίτας, αν έχουμε μεγάλο μελίσσι στο πάνω μέρος (που θέλουμε να συνεννωθεί) μπορούμε να μετακινήσουμε τη σίτα, 2 εκατοστά, προς την αριστερή πλευρά, έτσι ώστε να απελευθερωθεί ένα κενό και να κατεβούν μόνες τους οι μέλισσες κάτω. Έτσι ο νέος πλυθησμός περνά σιγά σιγά στο νέο μελίσσι, πολύ ομαλά, χωρίς βεβιασμένες κινήσεις και με σίγουρα αποτελέσματα... Δείτε πόσο κενό πρέπει να αφήσετε


1η μέρα βάζετε τη σίτα
2η μέρα αφήνετε ένα μικρό κενό 2 εκατοστά
3η μέρα  βγάζετε τη σίτα και συνεννώνετε το μελίσσι
Ό
λο το μελίσι έχει γίνει 1 και έχει κατέβει κάτω για να περιποιηθεί τη βασίλισσα. Ο γόνος αυξάνεται πολύ γρήγορα, αν όντως έχουμε καλή βασίλισσα στο κάτω μέρος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια