Widget Recent Post No.

Τι είδαμε στην επιθεώρηση που κάναμε... 19 Φλεβάρη σήμερα!


Ο φλεβάρης και αν φλεβήσει καλοκαίρι θα μυρήσει!
Μια γρήγορη ανασκόπηση του πως είδαμε τα μελίσσια μας σήμερα..
Άριστη εικόνα, λίγες απώλειες, πολλές γύρες, και πολλούς γόνους, παρόλο το δύσκολο χειμώνα! Τα μελίσσια έχουν πάρει μπρός, και η εικόνα που αντικρίσαμε είναι απίστευτα καλή. Μιλώντας με μελισσοκόμους απο όλη την Ελλάδα μας είπαν και αυτοί τα καλύτερα, και ότι τα μελίσσια πάνε εξαιρετικά φέτος. Όλοι αναμένουμε μια εξαιρετική μελισσοκομική Άνοιξη, και όπως όλα δείχνουν θα καταφέρουμε να μεγαλώσουμε πολύ καλα τα μελίσσια μας...
Απο ανθοφορίες έρχει γύρη, και τα μελίσσια έχουν πέσει καταπάνω, μιας και οι αναγκες του γόνου είναι τεράστιες. Σε αυτό φυσικά θα πρέπει να βοηθήσουμε και εμείς δίνοντας τροφή στα μελίσσια μας. Είναι η κρισιμότερη περίοδος.

Απο πλυθησμούς βλέπω τα μελίσσια να κυμαίνονται στα 5 πλαίσια, και απο γόνους στους 3 περίπου, με έκταση στο 30% του πλαισίου. Η γέννα αυξάνει με τη μέρα, και χθές ξεκινήσαμε τροφοδοσία, με σκοπό την μέγιστη δυνατή ανάπτυξη. Είμαστε πολύ επιφυλακτικοί, και κρατάμε σφιχτά τα μελίσσια, μιας και θα έρθουν και κρύα το επόμενο διάστημα...

Αυτά τα λίγα για σήμερα, αλλά ήμουν πολύ χαρούμενος για την εικόνα, και ήθελα να πάρετε και εσείς μια μικρή γεύση!

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Χθες 19.2.2019 επιθεώρησα 3 μελίσσια. Αν και είναι δυνατά, ο γόνος παραμένει στα 3 πλαίσια. Είναι επιφυλακτικά ακόμα, φοβούνται να ξανοιχτούν. Περιμένουν να ανέβει και άλλο η θερμοκρασία για να επεκτείνουν το γόνο και σε άλλα πλαίσια. Όχι πολλές γύρες ακόμα. Κάνει κρύο. Οι αμυγδαλιές δεν άνοιξαν ακόμα. Μικρό ποσοστό μελισσών μπαίνει με γύρες. Πού θα πάει, θα έρθει και ο πανικός. Το πρωί σήμερα, μου είπε φίλος μελισσοκόμος, ότι η θερμοκρασία ήταν δύο βαθμοί κάτω του μηδενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!