Widget Recent Post No.

Πάτεντα: Τάισμα όλων των μελισσιών με γύρη νωρίς την άνοιξη (video)



Δείτε πως ταΐζει ο μελισσοκόμος τα μελίσσια του. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα διαδεδομένη μέθοδο με υψηλή αποτελεσματικότητα και ανάπτυξη στα μελίσσια (στο εξωτερικό). Το κυριότερο αυτής της μεθόδου είναι η εξοικονόμηση χρόνου εφόσον τα μελίσσια ταΐζονται ταυτόχρονα όλα μαζί. Στην Ελλάδα σύμφωνα με εμπειρίες μπορεί μια τέτοια μέθοδος να γίνει πολύ επιζήμια εφόσον θα ταΐζονται τα μελίσσια γύρω γύρω αλλά επιπροσθέτως μπορεί να προκύψει και λεηλασία. Με ολέθρια αποτελέσματα.
Όπως και να έχει στο εξωτερικό είναι πολύ γνωστός αυτός ο τρόπος τροφοδοσίας με υποκατάστατο γύρης. Όπως βλέπουμε ο μελισσοκόμος τοποθετεί στις ταΐστρες ειδικό αλεύρι το οποίο προφανώς θα περιέχει σόγια η οποία είναι υψηλή σε πρωτείνες. Όμως μπορεί είναι μεταλλαγμένη και αυτό μπορεί πάλι να έχει καταστροφικές συνέπειες στις μέλισσες.

Αυτό που κάνει ιδιαίτερα εντύπωση στο βίντεο και στους νέους μελισσοκόμους που το είδαν είναι η άνεση του μελισσοκόμου μέσα στις χιλιάδες μέλισσες που συλλέγουν. Πολλοί αναρωτιούνται πως δεν τον τσίμπησε καμία. Μήπως αναγνωρίζουν την όψη του μελισσοκόμου; Η αλήθεια είναι ότι οι μέλισσες όταν είναι απασχολημένες και συλλέγουν δεν έχουν καμία όρεξη για επίθεση, ακόμα και αν κάποιος τις ενοχλήσει. Αντιθέτως αν κάποιος εισβάλλει στη κυψέλη τους τα πράγματα αντιστρέφονται και προστατεύουν το σπίτι βάζοντας το πιο πάνω και απο την ίδια τους την ζωή. Δείτε το βίντεο...

Όσον αφορά το καλύτερο ταίσμα, αν θέλετε μέγιστη ανάπτυξη στα μελίσσια, δώστε γυρεόπιτα που έχετε φτιάξει με δική σας γύρη, άχνη και μέλι. Και η γέννα της βασίλισσας θα απογειωθεί..

Δείτε πως δίνουν πρωτεινική τροφή στο εξωτερικό, χρησιμοποιώντας εξωτερικούς τροφοδότες μαζικής κατανάλωσης, απο όλο το μελισσοκομείο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια