Widget Recent Post No.

Ποια μελίσσια θεωρούνται καλά; Αυτά που δίνουν καλή παραγωγή; Δεκάρι μελίσσι το χειμώνα...


Απο iasmos meli...
Τι είναι αυτό που σε κάνει να λες ότι ένα μελίσσι είναι καλό; Χωρίς δεύτερη σκέψη θα έλεγα ότι εν τέλει καλό μελίσσι είναι αυτό που σου δίνει μια καλή παραγωγή.Οπότε με βάση αυτό το σκεπτικό είναι σχετικά εύκολο να τα κατηγοριοποιήσω σε ομάδες. Μπορώ να έχω πολύ καλά μελίσσια, λιγότερο καλά κ.ο.κ. μέχρι να φτάσω στην ομάδα "σέρνομαι και θέλω τάισμα όλη την ώρα".




"Δεκάρια" μελίσσια που ξεχειμωνιάζουν με παραφυάδες ανά δύο.
Ο αιμοδότης και ο αιμολήπτης της άνοιξης.

Πέρα όμως από αυτό, υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά που τα διαφοροποιούν περαιτέρω. Κάποια δείχνουν μεγαλύτερη ικανότητα στο να συλλέγουν γύρη, να αυξήσουν τον πληθυσμό τους και να τον διατηρήσουν, να αντιμετωπίσουν ασθένειες κ.ο. κ. με την λίστα να μοιάζει ατελείωτη .
Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται ένα μελίσσι ή αν προτιμάτε (όπως εγώ) μια βασίλισσα που ανήκει στην κατηγορία "μακάρι να είχα και άλλα-άλλες σαν αυτό-αυτή".




Το έργο μιας καλής βασίλισσας.

Πέρα απ' τo ότι τα τελευταία (σχεδόν) δύο χρόνια παραμένει πρωταθλητής σε όλους τους τομείς, μου υπενθυμίζει καθότι είναι αρκετά επιθετικό, τη σύνεση με την οποία πρέπει να διαχειρίζεται κάποιος αυτό τον οργανισμό, και το κυριότερο ότι δεν εκτρέφω, μελισσάκια (όπως τα αποκαλώ), "κορίτσια" ή "μύγες" αλλά ένα προϊστορικό πλάσμα, ένα "Τυραννόσαυρο" που τον έχω στριμώξει σε ένα κουτί. Όπου σε αντίθεση με τα οικόσιτα ζώα που είναι εξαρτημένα από το αφεντικό τους ή άλλα ζωντανά που τα έχουμε μαντρώσει και εκφυλίσει δεν σε έχει καθόλου ανάγκη για να τραφεί και να εξασφαλίσει την επιβίωση του (τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που με ανθρώπινη παρέμβαση μεταφέρθηκε στο περιβάλλον του ένα παράσιτο ονόματι βαρρόα). Αν πάλι μπορούσε,από τη στιγμή που ανοίγεις το καπάκι και ενοχλείς την φωλιά του, θα σου έδειχνε την "αγάπη" που σου τρέφει στέλνοντας σε να αναπαυτείς-μόνιμα- εν ειρήνη . Το μόνο που το αποτρέπει από το να πραγματοποιήσει αυτή την σφοδρή του επιθυμία είναι το μαστίγιο που κρατάς στο χέρι και που το ονομάζεις καπνιστήρι. Από την άλλη πλευρά το ότι είναι τόσο αυτόνομο, ανένταχτο και ανεκπαίδευτο πάσης μαθήσεως, είναι ένας από τους λόγους που τρόπο τινά, μου ασκεί έλξη.






Ένας εναλλακτικός τρόπος για να ανοίγουμε το καπάκι
χωρίς να χαλάμε τις γωνίες της κυψέλης.

Για να επιστρέψω περίπου εκεί από όπου ξεκίνησα θα πω ότι με το συγκεκριμένο μελίσσι η συμβίωση μας εξελίχθηκε ομαλά από τη στιγμή που σταματήσαμε να το πηγαίνουμε κόντρα και το αφήσαμε στην ησυχία του να κάνει αυτό που θέλει, μηδενίζοντας ουσιαστικά τις επιθεωρήσεις.
Προειδοποιώ ότι το βίντεο είναι ακατάλληλο για όσους δεν έχουν καταναλώσει ικανή ποσότητα χαπιών "εμετοστόπ" μιας και απ΄το κούνημα της κάμερας, τις μετωπικές του "καμεραμάν" με αυτόν που διεξάγει την επιθεώρηση, καθώς και τα πολλά zoum in - zoum out θυμίζει περισσότερο πλάνo από την ταινία Οδύσσεια του διαστήματος, ειδικά εκεί που στριφογυρίζουν τα ψυχεδελικά φωτάκια.




ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ  iasmosmeli.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια