Widget Recent Post No.

Θεραπεία με εξαχνωτή οξαλικού οξέος. Σούπερ καταπολέμηση και αναλυτικές οδηγίες με βίντεο



Εφαρμογή οξαλικού οξέως με την συσκευή εξάχνωσης varrox στο μελισσοκομείο της ANEL στο υποκατάστημα του Νέου Ρυσίου. Η διαδικάσία είναι η εξής: βάζετε 2 γραμμάρια οξαλικού οξέως στη συσκευή και την εισάγετε στην κυψέλη. Συνδέετε με την μπαταρία και κλείνετε καλά την είσοδο (πχ με πανιά, σφουγγάρια κλπ). Περιμένετε για 2,5 λεπτά να γίνει η εξάχωνση, μετά από αυτό τον χρόνο αποσυνδέετε την συσκευή από την μπαταρία και περιμένετε άλλα 2 λεπτά. Αφού αφαιρέσετε την συσκευή κρατάτε κλειστή την πόρτα της κυψέλης για άλλα 10 λεπτά για να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματική η εφαρμογή της θεραπείας.


Αυτά και άλλους τρόπους βιολογικής θεραπείας θα συζητήσουμε και θα δούμε την Παρασκευή 8/1 στην επόμενη συνάντηση για τις εποχιακές μελισσοκομικές εργασίες που απευθύνεται σε μελισσοκόμους που έχουν ολοκληρώσει κάποιο από τα βασικά σεμινάρια εκπαίδευσης.





Ερώτηση 1) Ο πλαστικός πάτος δεν καίγεται απο την θερμοκρασία;
Η συσκευή αναπτύσσει υψηλή θερμοκρασία και ο κατασκευαστής συστήνει προσοχή, οπότε είτε πλαστικός είτε ξύλινος πάτος θα πρέπει να προσέξετε καλύτερα να μην ακουμπάει στον πάτο η αντίσταση. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε κάτω από την αντίσταση κάποιο υλικό απομόνωσης ώστε να αποφύγετε ζημιά στον πάτο. Ο κατασκευαστής συστήνει πάχους 4mm και άνω.

Ερώτηση 2) Έχω αυτούς τους πάτους αλλά διάτρητους. Υπάρχει πρόβλημα;
Πέρα από τα παραπάνω μέτρα προφύλαξης που αναφέραμε ο διάτρητος πάτος είναι πάντα καλύτερος καθώς η βαρρόα μετά την θεραπεία θα πέσει κάτω και θα μπορέσετε έτσι και να μετρήσετε την προσβολή.

Ερώτηση 3) Ποσες επαναλήψεις κανουμε; και σε ποσο χρονικο διαστημα;
Δεν χρειάζεται επανάληψη αν γίνει σωστή εφαρμογή σε ξεγονεμένη κυψέλη, μόνο μία εφαρμογή, εκτός αν θεωρήσουμε ότι έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα το οποίο θα το δείτε από την πτώση της βαρρόας (πάνω από χίλια παράσιτα) οπότε μπορείτε να επαναλάβετε μετά από δύο βδομάδες με δόση ενός γραμμαρίου.

Ερώτηση 4) δεν χρειάζονται μέτρα προφύλαξης? (πχ μάσκα)
Χρειάζονται τα συνιστώμενα μέτρα προστασίας που χρειάζεστε και για τον χειρισμό του οξαλικού οξέως- γάντια και μάσκα FFP3. Και προστατευτικά γυαλιά για τα μάτια.

Για να προμηθευτείτε τον εξαχνωτή που βλέπετε στο βίντεο για 100% βιολογική και αποτελεσματική καταπολέμηση επικοινωνήστε στα τηλέφωνα:
2102483870 Αθήνα  2392072786 Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. 1 γραμμάριο για μία κυψέλη 10 πλαισίων και ποιο συγκεκριμένα ένα κουταλάκι από αυτό που συνοδεύει την συσκευή με την αγορά της (Οδηγίες Χρήσεως της συσκευής).

    Με εκτίμηση
    Αλέκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!