Widget Recent Post No.

Σούπερ τεχνική καταπολέμησης του βαρρόα εντελώς βιολογικά. Ανοιξιάτικη μέθοδος



Μια άπιστευτη μέθοδος μας στέλνει μελισσοκόμος, για τη καταπολέμηση του βαρρόα εντελώς βιολογικά. Πρόκειται για τη γνωστή μέθοδο, με τη χρήση κηφηνοκηρήθρας, αλλά αυτή τη φορά θα δούμε μια πολύ διαφορετική πατέντα. Όλοι ξέρουμε ότι μετά τη χειμωνιάτικη καταπολέμηση μένει ένα μικρό ποσοστό βαρρόα. Το χειρότερο όμως, είναι ότι μερικοί μελισσοκόμοι, αμελούν να εφαρμόσουν τη θεραπεία στο κατάλληλο χρόνο, και την Άνοιξη βρίσκονται προ των πυλών, με μεγάλη προσβολή βαρρόα στα μελίσσια τους. Αν ξέρετε, φανεί βαρρόα πάνω στις μέλισσες τον Απρίλιο, πάει το χάσαμε το παιχνίδι.

Η χρήση κηφηνοκηρήθρας προλαμβάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτό το φαινόμενο, και χρησιμοποιείτε εξολοκλήρου την Άνοιξη για καταπολέμηση της βαρρόα. Όσοι μελισσοκόμοι έχουν τότε πρόβλημα, αυτή η βιολογική μέθοδος θεωρείτε σωτήρια! Τα πράγματα έχουν ως εξής: Η βαρρόα λατρεύει το γόνο του κηφήνα. Εκεί γεννάει περισσότερα αυγά, και πολλαπλασιάζεται γρήγορα. Αν βάλουμε με "τεχνητό" τρόπο κηφηνοκηρήθρα, αμέσως θα συγκεντρώσει ένα 40 έως και 60% του συνολικού πλυθησμού βαρρόα.

Ο μελισσοκόμος που εφάρμοσε αυτή τη μέθοδο, σκέφτηκε κάτι πολύ πιο έξυπνο. Γιατί να βάλουμε ολόκληρο πλαίσιο με κηφήνες, και να μη βάλουμε μισό; Ως γνωστών οι μέλισσες για να θρέψουν ένα πλαίσιο κηφήνες θέλουν 2 και 4 κιλά μέλι. Αν όμως μικρίνουμε την έκταση του κηφήνα, τρώει λιγότερο, άρα έχουμε περισσότερη οικονομία αλλά το κυριότερο έχουμε σχεδόν την ίδια αποτελεσματικότητα.

Τη μέθοδο αυτή μας παρουσίασε και η διακεκριμένη κτηνίατρος της ΌΜΣΕ Κ. Κατερίνα Καρατάσου, όπου έδειξε πως μικραίνοντας την έκταση του κηφήνα πετυχαίνουμε μέγιστη αποτελεσματικότητα και οικονομία ταυτόχρονα.

Κόβουμε ένα ή δύο τμήματα απο ένα πλαίσιο και αφήνουμε τις μέλισσες να το χτίσουν όσο υπολείπετε. Αυτό που λείπει προφανώς και θα γεμήσει με κηφήνες. Μόλις οι μέλισσες το χτίσουν...



Κόβουμε με το μαχαίρι τις κηρήθρες με τους κηφήνες, και το βάζουμε στη κατάψυξη για να πεθάνουν όλα τα βαρρόα. Τα μελίσσια μας είναι ήδη καθαρισμένα σε μεγάλο βαθμό...








Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Βρε άνθρωπε. Αφού το κόβεις, γιατί να το βάλεις κατάψυξη; Κατάψυξη βάζουμε κηφηνοκηρηθρα όταν θέλουμε να την ξαναβάλουμε στα μελίσσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενταξη ....ειπαμε ολα εχουν ενα οριο η μελισσοκομια ειναι επιστημη αιωνια και παγγοσμια ......πως γινεται σε αυτη την χωρα να εχουμε ειδικους με εμπειρια ελαχιστη στα παντα!!!!!!!!!!!!!!!!! ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΕΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΣΧΕΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!