Widget Recent Post No.

Η λύση στο ξεχειμώνιασμα για τα περισσότερα μέρη της Ελλάδας! Με χρήση απλού κηρόπανου



Η σημερινή ανάρτηση γίνετε με αφορμή τη δημοσίευση που έκανε ο φίλος μας ο Κώστας ο οποίος έγραψε το εξής σχόλια ανεβάζοντας τη παρακάτω φωτογραφία:  "Νομίζω ότι αυτό είναι αρκετό για ξεχειμώνιασμα, για τα περισσότερα μέρη της Ελλάδας. Δεν χρειάζονται υπερβολές".




Πράγματι οι περισσότεροι μελισσοκόμοι στην Ελλάδα μπορούν άνετα να ξεχειμωνιάσουν με ένα απλό κηρόπανο χωρίς κανένα πρόβλημα. Το παλιό τζίν αποτελεί μια πολύ εύκολη και αποδοτική λύση για κηρόπανα. Όπως απαντάει μια άλλη μελισσοκόμος στην ανάρτηση του Κώστα, αναφέρει τα εξής... "Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Κώστα. Όταν έχει μάλιστα και αποθέματα τροφών ,έχουμε εξασφαλίσει χειμερινό πληθυσμό και εννοείται πως έχει γίνει και η καταπολέμηση του βαρρόα. Όλα μέλι γάλα λοιπόν".
Είναι γεγονός πως τα δεδομένα απο περιοχή σε περιοχή αλλάζουν, και η μελισσοκομία που ασκείτε βόρεια, δεν έχει καμία σχέση με αυτή που ασκείτε στη Νότια Ελλάδα. Γνωρίζω πάρα πολλούς μελισσοκόμους στα μέρη μου που ξεχειμωνιάζουν μόνο με κηρόπανο. Όμως εγώ βρίσκομαι στη Κεντρική Ελλάδα, και δε μπορώ να πω πως συμβαίνει το ίδιο στα Βόρεια. Εκεί όπως πληροφορούμαι απο επαγγελματίες μελισσοκόμους, τα πράγματα είναι δύσκολα το χειμώνα. Αν έχετε παρατηρήσει όλες οι πατέντες για μόνωση και ζεστά μελίσσια έρχονται απο τους βόριους μελισσοκόμους, και αυτό γιατί εκεί κάνει τσουχτερό κρύο.

Όπως μου είχε πεί στην Ορεινή Μέλισσα ένας επαγγελματίας μελισσοκόμος...
Εδώ στα Βόρεια είναι μακρύς ο χειμώνας. Τα μελίσσια πρέπει να μείνουν ζεστά, για να κάνουν οικονομία στη τροφή. Δε συμφέρει να ταίζουμε τα μελίσσια και αυτά να είναι "ξεσκέπαστα". Αν εξασφαλίσουμε σφιχτά και ζεστά μελίσσια, κάνουμε λιγότερα έξοδα σε τροφές, συνεπώς αυξάνονται τα έσοδα της μελισσοκομικής μας επιχείρησης".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια