ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ 

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018

Σούπερ συνταγή για δυνάμωμα των μελισσιών το Χειμώνα. Απο τον μελισσοκόμο Ραφαήλ Ρούσσο...




Σήμερα δημοσιεύουμε μια ανάρτηση με σκοπό την ενδυνάμωση των μελισσιών, αργά το φθινόπωρο η νωρίς την Άνοιξη. Όπως γνωρίζουμε, ένα απο τα μεγαλύτερα προβλήματα αυτή την εποχή, είναι η μειώση του γόνου λόγω έλλειψης γύρης. Εμείς αποσκοπούμε πάντα να κρατάμε δυνατά τα μελίσσια, πόσο μάλλον όταν ο πλυθησμός είναι μειωμένος. Πολλά μελίσσια φτάνουν με λίγες μέλισσες τον Δεκέμβρη, έτσι αποσκοπούμε όσο το δυνατόν περισσότερο γόνο, έστω και αργά μερικές φορές. Φυσικά η περίοδος ξεγονιάσματος παραμένει η σημαντικότερη περίοδος, μιας και τότε αποσκοπούμε να θεραπεύσουμε τα μελίσσια απο τη βαρρόα.
Προσωπικά θεωρώ πως η σημαντικότερη περίοδος για ενίσχυση με γυρεόπιτα, ειδικά για ορισμένες βόρειες περιοχές, είναι το φθινόπωρο, αλλά και νωρίς την Άνοιξη. Πάμε να δούμε μια εξαιρετική συνταγή και παρουσιάση βήμα βήμα απο τον μελισσοκόμο Ραφαήλ Ρούσσο.

~Την Ανάρτηση αυτή δημοσίευσε ο συνάδελφος μελισσοκόμος Ραφαήλ Ρούσσος τον Ιανουάριο, με σκοπό να δυναμώσει τα μελίσσια του για την περασμένη Άνοιξη~
Με έτρωγε εδώ και πολύ καιρό αυτό το θέμα να φτιάξω και εγώ την δική μου γυρεόπιτα για τα μελισσάκια μου και λοιπόν ήρθε αυτή ημέρα
έκατσα και ασχολήθηκα με την γυρεόπιτα, εδώ τα μελίσσια τώρα έχουν ανάγκη από γύρη δεν υπάρχει πλέον κάτι που να φέρνει τουλάχιστον αυτόν τον καιρό ώσπου να ανθίσει η αμυγδαλιά εδώ στην Σέρρες.

Θα χρειαστούμε αυτά τα υλικά και τα εργαλεία

  • 11 Κ. άχνη ζάχαρη
  • 2 Κ. μέλι 
  • 2 Κ. γύρη 
  • 400gr - 700gr νερό
  • 150gr λεμόνι στημένο
  • 1 κουβά καθαρό
  • Ένα μίξερ - δράπανο με τον αναδευτήρα
  • Μία κουτάλα ξύλινη
  • Συρραπτικό
  • Και όρεξη να έχουμε

Συνολικά θα βγάλουμε 15 κιλά γυρεόπιτα

Τα υλικά για να φτιάξουμε την γυρεόπιτα όπως μέλι - γύρη να είναι από τα μελίσσια μας, και το λεμόνι που θα στύψουμε να είναι φυσικό, τη συγκεκριμένη γύρη τη μάζεψα την άνοιξη όπου είχε βρέξει εκείνη την ημέρα και την είχα ξεχωρίσει για αυτόν το λόγο,
Δεν θα χρησιμοποιήσουμε άχνη ζάχαρη του εμπορίου γιατί περιέχει άμυλο και θα βλάψει τα μελισσάκια μας πρέπει να έχουμε έναν (μύλο - σπαστήρα) για να την κάνουμε άχνη

Εκτέλεση

Αφού έχουμε κόψει την ζάχαρη και την κάναμε άχνη την ρίχνουμε στον Κούβα μετέπειτα ακολουθεί το μέλι η γύρη το λεμόνι και 300gr νερό (για αρχή και λίγο λίγο προσθέτουμε) Ξεκινάμε να ανακατεύουμε με το Δράπανο μόλις γίνουν ένα σώμα όλα θα πρέπει το ζυμάρι που θα πιάνουμε στο χέρι μας να μην κολλάει και για να το πετύχουμε θα πρέπει να παίξουμε με το νερό και την άχνη.

Ακόμη δεν την έχω δοκιμάσει να την δώσω στα μελίσσια μόλις θα έχουμε καλό καιρό εδώ στην Σέρρες θα φανεί και η νεκροψία αν πετρώσει, αν τι φάνε Κλπ..



Δείτε τις φωτογραφίες:




































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *