Widget Recent Post No.

Είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι; Ο χειμώνας τώρα ξεκινά!



Ήρθε ο χειμώνας! Είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι;
Αυτό το ερώτημα θέτει ο έμπειρος μελισσοκόμος Λεωνίδας Τσιαμήτρος μέσα απο τη σελίδα του QueenBee, εφόσον ήδη μπήκε δυναμικά ο Χειμώνας. Αλήθεια όμως το ερώτημα παραμένει, είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι; Τι χρειάζονται τα μελίσσια αν χιονίσει, και καλύψει τις κυψέλες μεχρι επάνω και το κρύο είναι πολύ έντονο; Το σημαντικότερο λοιπόν είναι να έχουμε προλάβει να βάλουμε τροφές σε όλα μας τα μελίσσια. Η τροφή είναι το σημαντικότερο. Αν τα μελίσσια έχουν προμήθειες δεν έχουν καμία ανάγκη, ακόμα και αν έξω έχει 1 μέτρο χιόνι.

Όπως λένε πολλοί μελισσοκόμοι πάντα όταν ξεκινά η κακοκαιρία "Ευτυχώς πρόλαβα να ανοίξω τα μελίσσια και να τους βάλω στα γρήγορα το ζαχαροζύμαρο, γιατί τώρα που χάλασε ο καιρός δεν μπορώ να τα ενοχλήσω". Όπως είναι φυσικό λοιπόν ένα απο τα βασικότερα πράγματα όταν πιάνει ο χειμώνας, και το τσουχτερό κρύο τα μελίσσια έχουν ανάγκη μόνο τη τροφή τους, τα άλλα αντιμετωπίζονται.

Και αν αναρωτηθεί κάποιος, αν πρέπει να επέμβει στις κυψέλες, μέσα στο χιόνι και το κρύο, δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο ένας μπορεί, και αυτός φαίνεται στη τελευταία εικόνα, (χαχα)




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια