Widget Recent Post No.

Πως βάζουμε μελίσσι από βαρέλι σε κυψέλη: Νέο βιντεάκι και χειρισμοί από τον Θεόδωρο Φλώρο!!!



Γράφει ο μελισσοκόμος Θεόδωρος Φλώρος...
Στο σπιτι των παιδιων την Ανοιξη ενας αφεσμος μπηκε στο βαρελι και το θεωρησαν ΕΥΛΟΓΙΑ .Επειδη ηθελαν το μελισσακι να σωθει και να το κρατησουν ζητησαν την βοηθεια μου και τους την εδωσα. Το μελισσι ηταν παρα πολυ καλο και με την βοηθεια των παιδιων μπηκε στο νεο του σπιτι. ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ!!!!!!

Μερικοί χρήσιμοι χειρισμοί...
Όταν ένα μελίσσι εγκατασταθεί μέσα σε βαρέλι, η τοίχο, η δέντρο η καλύτερη περίοδος για να κάνουμε την μετάγγιση, δηλαδή να μεταφέρουμε το μελίσσι στη κυψέλη είναι η Άνοιξη. Δηλαδή τότε που οι μέλισσες λόγω αυθονίας μπορούν να αντικαταστήσουν τις ζημιές στο κερί, την απώλεια πλυθησμού, τον πληγωμένο γόνο, και οτιδήποτε έχει να κάνει με την λειτουργεία του μελισσιού.

Η μετάγγιση απο βαρέλι, γίνεται εύκολα. Το πρώτο που κάνουμε είναι να μεταφέρουμε τις κηρήθρες που έχτισε μέσα πάνω στο πλαίσιο. Κόβουμε με ένα μαχαίρι για να φτιάξουμε το σχήμα που θέλουμε, ακόμα και αν χρειαστεί να θησιάσουμε κομμάτι κηρήθρας με προμήθειες ή λίγο γόνο. Δίνουμε μεγάλη προσοχή να μην τραυματίσουμε τις προνύμφες και να μην κάνουμε ατσούμπαλες η απότομες κινήσεις, διότι αν χαθεί η βασίλισσα, τότε ίσως καταδικάσουμε το μελίσσι να μην μπορέσει να βγάλει άλλη, πόσο μάλλον το Καλοκαίρι που δεν μπορούν οι μέλισσες να κάνουν τόσο καλές βασίλισσες. Επίσης για να στηριχτεί η κηρήθρα στο νέο πλαίσιο, πρέπει να τη δέσουμε με λίγο σχοινί.

Δείτε φωτογραφίες που δημοσίευσε ο μελισσοκόμος Θεόδωρος Φλώρος, και δύο βιντεάκια....























Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια