Widget Recent Post No.

Παιδάκι επιθεωρεί μελίσσι «γυμνό» χωρίς μάσκα και γάντια: Για να μην εξελιχθεί σε τραγωδία...


Είναι κάτι τόσο επικίνδυνο, απο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μπορεί να εξελιχθεί σε "τραγωδία". Ποτέ μα ποτέ δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις αντιδράσεις των μελισσιών μας, ακόμα και αν είναι οι πιο ήρεμες φυλές του κόσμου. Διότι όπως γνωρίζουμε οι μέλισσες είναι άγρια ζώα και δεν πρόκειται να εξημερωθούν ποτέ. Μια απότομη κίνηση μπορεί να αλλάξει τη συμπεριφορά τους, και τα τσιμπήματα να δημιουργήσουν δυστύχημα. Όπως θα δούμε παρακάτω ένας μπόμπιρας υπο την επίβλεψη της μητέρας του επιθεωρεί ένα κυψελίδιο και ψάχνει τη βασίλισσα. Η μητέρα του είναι πολύ εξοικιομένη με αυτή τη μέλισσα Ιταλικής φυλής, και όπως βλέπετε το ίδιο κάνει και το παιδί. Χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης , πραγματικά απροστάτευτο μπροστά σε ένα κίνδυνο.


Ο κύριος λόγος που δημοσιοποιώ αυτό το βίντεο είναι για να κατανοήσετε ότι ποτέ μα ποτέ δεν πάμε χωρίς προστασία στις μέλισσες. Πρίν αρκετά χρόνια μελισσοκόμος που πήγε χωρίς μάσκα στα μελίσσια έφαγε τσίμπημα στο μάτι με αποτέλεσμα να τυφλωθεί, και στην θέση του ματιού να μπεί γυάλινο. Φανταστείτε για ένα παιδί πόσο μεγάλος κίνδυνος είναι.

Ο μπόμπιρας τελικά μετά απο λίγα λεπτά βρίσκει τη βασίλισσα με ιδιαίτερη ευκολία, πράγμα που μας δείχνει ότι δουλεύει συχνά στα μελίσσια και έχει αποκτήσει εμπειρία. Τα νέα παιδιά είναι το μέλλον του κλάδου, το μέλλον της μελισσοκομίας, όμως χρειάζεται και λίγη προσοχή, για να συνεχήσουν να υπάρχουν αυτά τα παιδιά...

Εντελώς πληροφοριακά αφού δείτε το βίντεο, μπορείτε να δείτε εδώ και την μητέρα του παιδιού, η οποία πάει με περισσότερο θάρρος στα μελίσσια χωρίς να φοράει κάν μπλούζα!



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια