ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ 

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018

Εισαγωγή βασίλισσας κατευθείαν χωρίς άρωματα και άλλους χειρισμούς: Ένα ενδιαφέρον σχόλιο
Ένας μελισσοκόμος σχολιάζει τη μέθοδο λέγοντας κάποια πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Το σχόλιο αναφέρεται στην ανάρτηση:
Δοκιμή εισαγωγής βασίλισσας κατευθείαν σε μελίσσι
Με λίγα λόγια... Ο μελισσοκόμος Χρήστος Μπέκας δοκιμάζει ένα νέο πείραμα εισάγωντας γονιμοποιημένη βασίλισσα σε μελίσσι κατευθείαν χωρίς χρόνο αναμονής. Στο τέλος του πειράματος γίνετε αποτυχία και κουβαριάζεται η βασίλισσα, παρόλο που η παραφυάδα είχε πλυθησμούς απο τρία διαφορετικά μελίσσια και νέα κυψέλη.
Διαβάστε τι γράφει λοιπόν ένας μελισσοκόμος...
Θα  ήθελα  να  δώσω  μια  πιθανή  εξήγηση  για  την αποτυχημένη  απόπειρα  εισαγωγής Βασίλισσας κατευθείαν στο μελίσσι που έκανε ο Χρήστος Ντέκας. Άν  και  όπως  μας  λέει  οι μέλισσες  των τριών  πλαισίων  προέρχονται από διαφορετικά μελίσσια,ωστόσο οι μέλισσες  που βρίσκονταν στο  συγκεκριμένο πλαίσιο που τοποθετήθηκε η βασίλισσα διατηρούσαν τη δική τους ξεχωριστή οσμή που είχαν από  τις φερομόνες της προηγούμενης βασίλισσας  και  γιάυτό δεν δέχτηκαν την καινούρια. Πιθανώς  να την δεχτούν αν προηγουμένως οι μέλισσες και των τριων πλαισίων  τιναχτούν όλες μαζί  στην νέα  κυψέλη, ή  σε μια  σακούλα, κατόπιν  να ψεκαστούν με σιρόπι ή και με αρωματική ουσία ,και   καθώς  θα είναι  θορυβυμένες  να τους  δοθεί η βασίλισσα  αλειμμένη  με  μέλι.  Ας  το δοκιμάσει αν συμφωνεί  ο φίλος  Χρήστος.


1 σχόλιο:

Socrates είπε...

Το πρόβλημα που προσπαθήτε να λύσετε είναι ήδη λυμένο.

Γίνεται πολύ απλά με χρήση Honey B Healthy. 20-25 ml Honey B Healthy σε σιρόπι 1:1. Ψεκάζουμε όλα τα πλαίσια με τις μέλισσες και το κλουβάκι της βασίλισσας. Το αιθέριο έλαιο δυόσμου καλύπτει όλες τις φερομόνες του μελισσιού και της βασίλισσας. Καθώς οι μέλισσες θα καθαρίζονται από το σιρόπι θα διασπείρουν άμεσα και την φερομόνη της βασίλισσας.

Η μέθοδος είναι πολύ απλή και αρκετά ασφαλής.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *