Widget Recent Post No.

Βρήκε κλεισμένο και παρατημένο ένα μελίσσι: Μόλις κατάλαβε τι είχε μέσα έβαλε φωτιά και το έκαψε...


Καταγγέλλει ο μελισσοκόμος Γεώργιος Δομβριδης στο Μελισσοκομικό Σύλλογο Ν. Ροδόπης...
ΑΦΕΛΕΙΑ , ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ Ή ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ;
Γνωστός μου που περιηγείται της περιοχής πίσω από το Πανθρακικό Στάδιο την Κυριακή 5/6ου έπεσε στην αντίληψή του μία κυψέλη με μέλισσες με την είσοδο κλειστή δίπλα στο δρόμο. Γνωρίζοντας ότι ασχολούμαι με τις μέλισσες και δεδομένου ότι μέχρι την Πέμτη 9/6ου ευρίσκονταν ακόμη στον ίδιο χώρο με ειδοποίησε να πάω να δω τι γίνεται. Η πρώτη σκέψη που πέρασε από το μυαλό μου ήταν ότι επρόκειτο για πράξη αντεκδίκησης αφού είχαμε πέρυσι τέτοιο κρούσμα όπου κάποιος έκλεισε τις εισόδους κυψελών συνάδελφου μελισσοκόμου.

Η δεύτερη σκέψη ήταν ότι κάποιος επίδοξος κλέφτης τα βρήκε σκούρα μιά και κάποιες μέλισσες κατόρθωσαν να βγουν έξω και την παράτησε άρον- άρον. Αυτή και επικράτησε μιά και οι ενδείξεις και τα στοιχεία προς τα εκεί έκλειναν. Δηλαδή παρότι υπήρχαν στα πλάγια της εισόδου τα λαμάκια της μεταλικής πόρτας η είσοδος ήταν πρόχειρα κλεισμένη με σφουγγάρι και τυλιγμένη με νάϋλον σακούλα.

Η άμεση αντίδρασή μου ήταν να πάρω τηλέφωνο τον πρόεδρο του συλλόγου ώστε μέσω του αριθμού να βρω τον ιδιοκτήτη της κυψέλης.Βρέθηκε το τηλέφωνό του αλλά επί δύο ημέρες δεν απαντούσε.Στο μεταξύ ανοίχτηκε η είσοδος της κυψέλης για να σωθούν οι μέλισσες και μετά από λίγο ω!!! ήρθε η κατραπακιά. Μία δυσάρεστη οσμή ψαρίλας αναδύθηκε από την κυψέλη. Που να φανταστώ ότι υπήρχε και τρίτη εκδοχή της Αμερικάνικη Σηψηγονία Κατόρθωσα να επικοινωνήσω με τη σύζυγο του εν λόγω κυρίου και τη ρώτησα με τρόπο αν τους είχαν κλέψει κάποια κυψέλη για να μη υπάρχει ο ισχυρισμός της κλοπής και μου απάντησε όχι. Όταν της είπα για την Αμερικάνικη Σηψηγονία το βράδυ ο κύριος αυτός μου πήρε τηλέφωνο αφού επί δύο ημέρες δεν απαντούσε στις κλήσεις μου και μου δικαιολογήθηθηκε ότι τις λυπόταν να τις κάψει αφού παρά τις προσπάθειές δεν μπόρεσε το γιατρέψει. Και αφού πιάστηκε ο ψυχοπονιάρης θα έκανε πέτρα την καρδιά του και θα περνούσε σήμερα να το κάνει.

Προσπάθησα με όσο πιό ήρεμο τρόπο να του δώσω να καταλάβει ότι με αυτό τον τρόπο δεν θα απαλλασόταν από την ασθένεια αφού η περιοχή όπου την άφησε είναι γεμάτη από μελισσοκομεία και υπήρχε άμμεσος κίνδυνος διασποράς της ασθένειας. Θα έκανε ανεπανόρθωτο κακό σε άλλους μελισσοκόμους και η απόσταση των πέντε- δέκα χιλιομέτρων από το μελισσοκομείο του δεν ήταν ικανή να τον προφυλλάξει και γρήγορα θα επέστρεφε στην πόρτα του.

Φυσικά δεν θα περίμενα από ένα τέτοιο άτομο να δώσει λύση και το έκανα εγώ απαλλάσοντας τον από το έξοδο της αγοράς μισού λίτρου πετελαίου.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια