Widget Recent Post No.

Μέθοδος εντατικής κηρήθρας και ταυτόχρονα ανάπτυξης



Φίλοι μου,
Ο άνθρωπος, στη προσπάθεια του να συνεργαστεί με τις μέλισσες, προσπάθησε να βρει τον τρόπο που λειτουργεί το σώμα της μέλισσας και να την διευκολύνει, όπως στην συγκεκριμένη μέθοδο.

Έχει βρεθεί ότι όταν το νέκταρ παραμείνει μέσα στο σώμα της μέλισσας κάποιες ώρες, δίχως να έχει που να το εναποθέσει, τότε τίθεται σε λειτουργία οι κηρογόνοι αδένες και έτσι χτίζει κηρήθρα εντατικά, και μάλιστα δίχως κηφηνοκελιά. Επίσης, είναι μία μέθοδος ταυτόχρονα αναπτυξιακή αφού θα πάρουμε 5 νέους γόνους σε 10 ώς 12 μέρες ανάλογα με τη περιοχή και τους περισσότερους παράγοντες που θα καταφέρουμε να συνυπάρχουν.

Η τροφοδοσία είναι ένα και ένα, η κάθε πεντάδα πήρε από 2 κιλά σιρόπι και η θερμοκρασία ήταν 22 βαθμοί. Το νάιλον αν είναι καλοκαίρι δεν είναι απαραίτητο.
Το σιρόπι που έβαλα ήταν περίσσεμα από το σιρόπι θυμόλης και δεν ξέρω αν μια τέτοια κηρήθρα έχει ευεργετήματα στη καταπολέμηση της βαρόα ή της νοζεμίασης.
Επίσης αν βάλουμε 9 πλαίσια να χτιστούν ταυτόχρονα δεν έχει την ίδια ανάπτυξη και χτίσιμο.

Το μάξιμουμ της μεθόδου:
Κάποιος που έχει 100 κυψέλες μπορεί να χτίσει 870 κηρήθρες τον Απρίλιο π.χ., και να χτιστούν νωρίς με σιρόπι και όχι με θυμαρόμελα αργότερα.
- Η πρώτη παρτίδα - 50 χτίστριες = 500 πλαίσια.
- Στη Δεύτερη παρτίδα, ο όροφος επέστρεψε πίσω άρα είναι μονώροφες οι κυψέλες φιλοξενίας, οι οποίες είναι 50, άρα οι 25 θα γίνουν χτίστριες και 25 φιλοξενίας (άλλα 250 πλαίσια).
- Στη τρίτη παρτίδα οι 12 κυψέλες χτίστριες μας δίνουν 120 πλαίσια, και περισσεύει μία για να φαίνεται και η διαφορά (ή την πουλάμε για να αγοράσουμε τη ζάχαρη!).


Διαβάστε πως φτιάχνουμε παραφυάδες με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο....

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια