Widget Recent Post No.

Δείτε περιοχές για να πάτε μελίσσια στον Έλατο: Μέρη όπου ο έλατος δίνει το περισσότερο μέλι!



Που θα βρούμε περιοχή στον έλατο, να μεταφέρουμε τα μελίσσια και να πάρουμε πολύ μέλι; Οι παλιοί μελισσοκόμοι είναι πολύ μυστικοπαθείς πάνω σε αυτό το θέμα, ωστόσο η Ορεινή Μέλισσα αποφάσισε να σας δώσει ελεύθερα όλες τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει προκειμένου να βοηθήσει όλους τους μελισσοκόμους και κυρίως τους νέους οι οποίοι δυσκολεύονται ιδιαίτερα να βρουν τέτοιου είδους πληροφορίες. Οφείλω να σας αποκαλύψω ότι έχω δεχτεί ακόμα και απειλές, προκειμένου να μη δημοσιεύσω "μέρη" που μερικοί μελισσοκόμοι θεωρούν "τσιφλίκι" τους. Ξέρετε μερικοί παλιοί μελισσοκόμοι δεν θέλουν να έρχονται καινούργιοι στην περιοχή τους, και η αλήθεια είναι οτι εν μέρη έχουν δίκιο εφόσον έχουν συμβεί πολλά στο παρελθόν όπως ασθένειες, τοποθέτηση μελισσιών δίπλα σε άλλους μελισσοκόμους κλπ.

Πριν αρχίσω να σας αναφέρω αναλυτικά δρομολόγια και τοποθεσίες για να πάτε τα μελίσσια σας στον Έλατο, θέλω να πω κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Ο έλατος για να δώσει μέλι χρειάζεται συγκεκριμένες κλιματολογικές συνθήκες, βαρύ χειμώνα, κατάλληλο έδαφος. Συνεπώς αν δούμε ένα δάσος με έλατα δεν πάει να πεί σίγουρα οτι δίνει και μέλι. Ένας νέος μελισσοκόμος νομίζει ότι όπου υπάρχει ελατοδάσος θα υπάρχει και μέλι. Ωστόσο δεν έχετε παρατηρήσει οτι μερικές φορές υπάρχει αυθονος χώρος πλαί των δρόμων και κανένας δεν επισκέπτεται αυτά τα δάση; Αυτό το λέω για να συνειδητοποιήσετε οτι για να πάρετε μέλι στον έλατο μετράει πάρα πολύ η τοποθεσία. Και το δεύτερο να έχουμε μεγάλα δυνατά διόροφα τριόροφα μελίσσια!

Επειδή ξέρω οτι θέλετε να μπώ κατευθείαν στο "ζουμί" της σημερινής ανάρτησης και να σας δώσω τις τοποθεσίες αυτό και θα κάνω. Πάμε λοιπόν να κάνουμε ένα μεγάλο ταξίδι σε όλη την Ελλάδα!


2. Κόνισκα Ευρυτανίας
Πρόκειται για το γνωστό δρομολόγιο Αγρίνιο - Θέρμο - Κόνισκα - Άνινος - Καρυά. Στο δρομολόγιο αυτό μπορούμε να βρούμε αρκετούς παραδρόμους - δασικούς δρόμους στους οποίους μπορούμε να ακολουθήσουμε  να βρούμε πολλά μέρη για να εγκαταστήσουμε το μελισσοκομείο μας. Το ελατόδασος ξεκινάει μετά το Χωριό Κόνισκα. Πρόκειται για ένα μέρος που επισκέπτονται πολλοί μελισσοκόμοι κάθε χρόνο. Ο δρόμος κάθε χρόνο γεμίζει μελίσσια.

Λίγα χιλιόμετρα πάνω απο το χωριό Κόνισκα τα μελίσσια του μεγάλου επαγγελματία μελισσοκόμου Ζαχαρία. Παράγει ελατίσιο μέλι εδώ και 40 χρόνια στο συγκεκριμένο μέρος.


Πολλά μελίσσοκομεία απο μικρούς και μεγάλους μελισσοκόμους λίγο πριν το χωριό Καρυά ή Ρυάκι.

Μελισσοκομείο μετά το χωριό Καρυά!

1. Προυσσός Ευρυτανίας
Στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας όλοι οι επαγγελματίες μελισσοκόμοι του Αγρινίου και όχι μόνο στα μέσα Μαίου φορτώνουν τα μελίσσια τους και οδεύουν προς τον Προυσσό. Ουσιαστικά ξεκινώντας απο το Αγρίνιο προχωράμε στο χωριό Καλλιθέα και όταν φτάσουμε στο λαμπίρι έπειτα βρίσκουμε αύθονα ελατοδάση που δίνουν πλούσιο κόκκινο μέλι ελάτου. Μπορούμε να διαπιστώσουμε οτι η περιοχή δίνει μέλι απο τα χιλιάδες μελίσσια που βρίσκουμε κατα μήκος των δρόμων.




3. Δομνίστα Ευρυτανίας
Πρόκειται για ένα πολύ γνωστό χωριό το οποίο βρίσκεται 36 χιλιόμετρα μακριά απο το Καρπενήσι. Γύρω απο αυτή τη περιοχή δραστηριοποιούνται πολλοί μελισσοκόμοι. Μάλιστα πάνω ακριβώς απο το χωριό μπορούμε να βρούμε δεκάδες κυψέλες οι οποίες είναι τοποθετημένες δίπλα από το δρόμο. Κοντά στη



Μελισσοκομείο τοποθετημένο κοντά στο χωριό Δομνίστα

4. Βαρδούσια Φωκίδας
Βρίσκεται στο Νομό Φωκίδας και ένα μικρό τμήμα στο νομό Φθιώτιδας. Πρόκειται για ένα βουνό με πλούσια χλωρίδα και μεγάλο μέρος της γεμάτο ελατόδασος βελανιδιές καστανιές κλπ ότι πρέπει για τους μελισσοκόμους. Το χωριό που βλέπουμε στη φωτογραφία Είναι ο Αθανάσιος Διάκος.



5. Όρος Ελίκωνας Βοιωτίας
Πρόκειται για ένα πολύ γνωστό μέρος όπου οι μελισσοκόμοι επισκέπτονται με δεκάδες μελίσσια για να πάρουν μέλι. Οι πιο γνωστές περιοχές που επισκέπτονται οι μελισσοκόμοι είναι το χωριό Κυριάκι αλλά και οι ευρύτερες περιοχές όπου υπάρχουν αύθονα ελατοδάση με πλούσια παραγωγή.



6. Μικρό Μεγάλο χωριό και Κρίκελλο Ευρυτανίας
Πρόκειται για περιοχές γεμάτες με ελατοδάση τις οποίες επισκέπτονται δεκάδες μελισσοκόμοι κάθε χρόνο.

Μελισσοκόμοι στο Μεγάλο χωριό Ευρυτανίας τρυγούν ελατίσιο μέλι

Το όρος Καλιακούδα Ευρυτανίας. Εκεί και στην ευρύτερη περιοχή ο τόπος γεμίζει απο μελισσοκόμους που διψούν για μέλι
Άλλες περιοχές που μπορούμε να πάμε τα μελίσσια μας στον Έλατο είναι ο Παρνασσός η Γκιώνα, η Παύλιανη και ο Τυμφρηστός.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια