Widget Recent Post No.

Πως να μην μας κλέψουν ποτέ μελίσσια: Οι πιο έξυπνοι τρόποι που αποθαρρύνουν τους κλέφτες



Πολλές κλοπές το τελευταίο διάστημα. Σήμερα έχουμε να σας πούμε τις πιο έξυπνες τεχνικές που εφαρμόζονται από τους μελισσοκόμους και αποδοκιμάζουν μέχρι και τον τελευταίο κλέφτη. Όλοι έχουμε τον φόβο ότι θα πάμε στα μελίσσια μας και δεν θα τα βρούμε εκεί. Δεν υπάρχει άλλωστε άλλο επάγγελμα που να έχει τόσες χιλιάδες ευρώ παρατημένα στα χωράφια; Τα μελίσσια είναι η πιο εκτεθειμένη περιουσία από όλα τα αγροτικά επαγγέλματα. Έτσι οι μελισσοκόμοι έχουν εφεύρει διάφορες τεχνικές προκειμένου να προστετεύουν την περιουσία τους, χωρίς καθόλου έξοδα.

Στο εμπόριο τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν πολλά προϊόντα και αντικλεπτικοί μηχανισμοί. Όμως λόγω της οικονομικής κρίσης και τις δυσχέρειας του επαγγέλματος πολύ λίγοι αποφασίζουν να τα αγοράζουν. Τα gps κοστίζουν περίπου 100 ευρώ το ένα ενώ μια κάμερα κοστίζει αρκετά παραπάνω. Οι μελισσοκόμοι προκειμένου να γλιτώσουν τα έξοδα αποφάσισαν να βάζουν αντί για τους παραπάνω μηχανισμούς ψεύτικους. Που σκοπό έχουν να μπλοφάρουν τους κλέφτες οι οποίοι φοβούνται ακόμη και να πλησιάσουν. Υπήρχε περίπτωση να ακουμπήσετε κυψέλη που έχει πινακίδα "ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΟΡΙΦΟΡΙΚΑ ΜΕΣΑ". Φανταστείτε να είσασταν εσείς ο κλέφτης, θα ρισκάρατε να πάρετε μελισσι απο αυτό το μελισσοκομείο;

Πρώτο παράδειγμα αποδοκιμής του κλέφτη είναι μια ψεύτικη κάμερα. Πουλάνε ακόμη και στα τζάμπο τέτοιες συσκευές. Μάλιστα ένας μελισσοκόμος έχει πάρει μια που έχει λαμπάκι και αναβοσβήνει και φαίνεται σαν πραγματική. Με 10 ευρώ ο μελισσοκόμος κάνει τη δουλειά του τέλεια. Ο κλέφτης νομίζει ότι υπάρχει όντως κάμερα και δε ζυγώνει καθόλου στα μελίσσια.

Δεύτερο παράδειγμα είναι να στήσουμε μια πινακίδα στην είσοδο του μελισσοκομείου μας η οποία θα γράφει: Ο χώρος ελέγχεται με δορυφορικά μέσα, ο χώρος παρακολουθείτε με κάμερα, και άλλα σχετικά που σπέρνουν τον τρόμο σε όποιον έχει βάλει στο μυαλό του να μας κλέψει. Για περισσότερη οικονομία αντί για πινακίδα μπορούμε να κολλήσουμε μια παρουμε μια κόλλα χαρτί (όχι την Α4 την αμέσως μεγαλύτερη) να την πλαστικοποιήσουμε και να την καρφιτσώσουμε πάνω σε μια κυψέλη.

Συνάδελφοι όσοι εφαρμόζουν τις παραπάνω μεθόδους δεν έχουν πάθει ποτέ ούτε μια κλοπή. Δεν υπάρχει πιο αποτελεσματικός τρόπος. Επειδή όμως το Blog διαβάζουν χιλιάδες, και πιθανόν να το δει και κάποιος κλέφτης, βάλτε και κανένα πραγματικό gps. Όσοι κλέφτες πιάστηκαν μεχρι στιγμής ήταν με αυτά τα θαυματουργά gps. Για να αγοράσετε δείτε εδώ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια