Widget Recent Post No.

Έπιασαν κλέφτη μελισσιών. Δε φαντάζεστε τι ισχυρίστηκε στην αστυνομία...



Μια τραγική περίπτωση κλοπής που βγαίνει στο φώς της δημοσιότητας...
Όλα ξεκίνησαν το Βράδυ της Καθαράς Δευτέρας όταν ο 40χρονος κλέφτης Ελληνικής υπηκοότητας με εμπειρία πάνω στο άνοιγμα των κυψελών, κατάφερε και φόρτωσε 8 κυψέλες, απο ξένο μελισσοκομείο, οι οποίες είχαν περίπου 5 πλαίσια πλυθησμό η κάθε μια. Τις έβαλε όλες γρήγορα στο φορτηγάκι του, το οποίο είχε παρκάρει δίπλα στα μελίσσια. Για κακή του τύχη όμως, ο μελισσοκόμος και ιδιοκτήτης των κυψελών αμέσως ενημερώθηκε (μάλλον με κάποιο ηλεκτρονικό μέσο) και έτρεξε στο σημείο για να σώσει τα μελίσσια του. Βρέθηκε αντιμέτωπος με τον κλέφτη, ο οποίος στον πανικό του έφυγε με το αμάξι, με όσες κυψέλες πρόλαβε να φορτώσει, και απο τη βιασύνη του προκάλεσε ζημιές στο αμάξι του μελισσοκόμου, ο οποίος είχε ήδη φτάσει εκεί. Δηλαδή του πήρε τα μελίσσια, και του κατέστρεψε και το αυτοκίνητο.

Ο κλέφτης όμως είχε τρομερό θράσος. Δεν έμεινε εκεί! Μόλις πέρασαν οι ώρες, ο κλέφτης φοβήθηκε ότι ο μελισσοκόμος συγκράτησε τις πινακίδες του αυτοκινήτου του, και έτσι πήγε ο ίδιος (ο κλέφτης) μόνος του στην αστυνομία, για να δηλώσει την κλοπή του αυτοκινήτου του (λέγοντας ψέματα). Δηλαδή τι σκέφτηκε... Είπε θα δηλώσω ότι το αυτοκίνητο μου είναι κλεμμένο, έτσι για τις πινακίδες που συγκράτησε ο μελισσοκόμος, δεν θα πέσουν οι κατηγορίες επάνω μου, εφόσον το αμάξι δεν είναι πλέον στη κατοχή μου

Οι αστυνομικοί όμως αντιλήφθηκαν πολύ γρήγορα, τι είχε συμβεί και ο 40χρονος αναγκάστηκε να ομολογήσει την πράξη του. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ζωοκλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και ψευδή ανωμοτί κατάθεση. Από τους αστυνομικούς βρέθηκαν στον χώρο που διαπράχθηκε η κλοπή και κατασχέθηκαν 12 κενές κυψέλες μελισσών, ένα μελισσοκομικό εργαλείο («καπνιστήρι») και μία σακούλα με πευκοβελόνες, ιδιοκτησίας του 40χρονου.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Φωτογραφία απο τις κλεμμένες κυψέλες:



Είναι γεγονός ότι αυτή την εποχή αυξάνονται ραγδαία οι κλοπές μελισσιών, και η αστυνομία θα πρέπει να δώσει μεγάλη προσοχή, κάνοντας περισσότερους ελέγχους. Οι κλέφτες γνωρίζουν τα έξοδα του ξεχειμωνιάσματος, και έτσι δε κλέβουν τα μελίσσια το χειμώνα, αλλά την Άνοιξη, έχοντας το το γνώθις αυτών, για το τι ζημιά προκαλούν στους μελισσοκόμους που αφαιρούν κυψέλες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια