Widget Recent Post No.

Τοποθέτηση ζυμωτής στα μελίσσια. Μυστικά μελισσοκόμων για επιτυχημένο ξεχειμώνιασμα



Τάισμα μελισσιών με ζυμωτή τροφή της Αρκαδικής μελισσοκομίας. Μια άριστη και οικονομική τροφή για επιτυχημένο ξεχειμώνιασμα αλλά και ανάπτυξη νωρίς την Άνοιξη. Η τροφή παρασκευάζεται με ψυχρή ζύμωση που βοηθάει πολύ τις μέλισσες. Ο μελισσοκόμος Σταύρος μας στέλνει τις φωτογραφίες από τα μελίσσια του στα οποίa τοποθετεί τις τροφές και έχει μείνει πολύ ευχαριστημένος. Τώρα που βρισκόμαστε στη καρδιά του Χειμώνα η επεμβάσεις από το μελισσοκόμο είναι σπάνιες και αυτές γίνονται μόνο για τοποθέτηση ζυμαριού ή θεραπεία βαρρόα.
Πολλοί θα αναρωτιέστε γιατί ο Σταύρος άφησε τις κυψέλες ανοιχτές. Πολλοί μελισσοκόμοι αφήνουν τα καπάκια έξω να χτυπήσει ο ήλιος τις μέλισσες και τα πλαίσια και να αεριστεί η κυψέλη. Υποστηρίζεται από παλιούς ότι αυτή η μέθοδος βοηθάει πολύ τα μελίσσια σε θέμα ασθενειών μιας και ο ήλιος απολυμαίνει ενώ ο αερισμός καταπολεμά τις ασθένειες.

Το χειμώνα όταν ανοίγουμε τις κυψέλες δε βγάζουμε πλαίσια. Δε χρειάζεται άλλωστε. Σηκώνοντας λίγο τη κυψέλη με το χέρι μας βλέπουμε αν έχει προμήθειες ή όχι. Αν είναι ελαφριά δεν έχουν αποθέματα ενώ αν είναι βαριά έχουν αποθηκεύσει. Τα μελίσσια πρέπει να έχουν μέλι μέσα και μπόλικες προμήθειες για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους όλο το χειμώνα.

Παρακάτω γίνεται τοποθέτηση δίκιλης ζυμωτής βανίλιας και ο μελισσοκόμος βάζει 4 κιλά ανά μελίσσι ( 2 δίκιλες) για σίγουρο ξεχειμώνιασμα χωρίς απώλειες. Η ανάπτυξη την άνοιξη θα είναι πολύ πρώιμη μιας και οι μέλισσες θα έχουν τις κατάλληλες προμήθειες για να θρέψουν το γόνο αλλά και τις ίδιες. Η τροφή κάνει δουλειά, δείτε φωτογραφίες...






Για να παραγγείλετε τη τροφή παίρνετε στο τηλ 2105551897
Για περισσότερες πληροφορίεςεδώ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια