Widget Recent Post No.

Έρχεται η μεγάλη ανάπτυξη των μελισσιών: Νέες προβλέψεις 2018!!!



Ένας απο τους ελαφρύτερους χειμώνες της δεκαετίας, επικρατεί το 2018, με πολλούς να αναρωτιούνται αν θα βάλει ποτέ κρύο φέτος. Ο βαρύτερος χειμώνας των τελευταίων ετών έπληξε την Ελλάδα πέριση, ωστόσο και φέτος και πέρυσι υπήρξαν αρκετές απώλειες παρόλη τη διαφορά στις θερμοκρασίες. Όπως λένε οι επαγγελματίες μελισσοκόμοι, τα μελίσσια φέτος είναι πολύ μπροστά, και έχουν περισσότερους γόνους για την εποχή. Αυτό ίσως είναι δείγμα, για μια πολύ δυνατή και πρώιμη μελισσοκομική Άνοιξη, με μεγάλη ανάπτυξη στα μελίσσια.

Ήδη πλησίαζουν οι χειμωνιάτικες ηλιόλουστες μέρες που οι μελισσοκόμοι θα μπορέσουν να μετρήσουν τις συνολικές απώλειες σε μελίσσια τους, να επιθεωρήσουν να ταίσουν και να εφαρμόσουν χειρισμούς της εποχής, όπως είναι η συνέννωση ορισμένων μελισσιών, η αντικατάσταση παλιών κυψελών κλπ . Σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις οι απώλειες ήταν αρκετές και φέτος, και πολλοί επαγγελματίες μελισσοκόμοι θα καταφύγουν για αποζημειώσεις μέσω ΕΛΓΑ. Ο Ελγα αποζειμειώνει απώλειες τόσο απο παγετό, όσο και απο ασθένειες νοζεμίαση κλπ.
Ωστόσο καθώς τελειώνει ο Ιανουάριος όπως καταλαβαίνετε πλησιάζουμε στο τέλος του "χειμώνα" για τα μελισσάκια μας, και την απαρχή μιας μεγάλης ανάπτυξης, η οποία θα ξεκινήσει τώρα και θα φτάσει στο αποκορύφωμα της τον Απρίλιο. Οι μέλισσες με την πρώτη ευκαιρία καλοκαιρίας του Χειμώνα, και την σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας, κατευθείαν ρίχνουν γόνους για να ανανεώσουν όλο το γέρικο πλυθησμό με καινούργιο. Αυτό κάθε χρόνο συμβαίνει τις αλκυονίδες μέρες, μια όαση ζέστης στη καρδιά του χειμώνα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις έμπειρων μετεορολόγων οι αλκυονίδες φέτος θα πέσουν περίπου στις Αρχές Φλεβάρη, και θα σημάνουν την αρχή μιας μεγάλης ανάπτυξης, και μιας καλής μελισσοκομικής χρονιάς. Κανείς δε ξέρει σίγουρα πότε θα πέσουν αυτές οι ημέρες, αλλά τότε έπεσαν πέρυσι, και τότε τις περιμένουμε και φέτος. Ελπίζουμε να μην αργίσουνε πολύ (ή μήπως δεν έρθουν και καθόλου)... Πάντως εκεί θα γίνει το μπάμ στα μελίσσια μας, απο ανάπτυξη γόνους, γύρη, κλπ!!!

Μην ξεχνάμε ότι απο 10 Φλεβάρη, οι μελισσοκόμοι της Νότιας Ελλάδας ξεκινούν τις πρώτες διεγερτικές τροφοδοτήσεις. Για τις αλκυονίδες ημέρες του 2018 υπάρχει μια κακή υποψία απο τους μετεορολόγους. Πιστεύετε ότι η περίοδος πριν και μετά τα Θεοφάνεια ήταν σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι Αλκυονίδες φέτος, οι οποίες δεν αποκλείεται να επαναληφθούν τον Φεβρουάριο όπως υποστηρίζουν. Στη πράξη πιστεύω ότι αυτό δεν ήταν αλκυονίδες ημέρες, και ότι σίγουρα θα δούμε αυτό που πραγματικά περιμένουμε όλοι οι μελισσοκόμοι...



Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. καλη χρονια σε ολους με πολλα μελια .φοβαμαι ομως οτι τον ασχημο καιρο τον κραταει εκει γυρο το πασχα.μακαρι να κανω λαθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια παλιά παροιμία λέει, ο καιρός και ο #βλάχος# δεν έχουν μπέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!