Widget Recent Post No.

Νέα έξυπνη κίνηση μελισσοκόμων για να βγάλουν extra εισόδημα «Γίνε μελισσοκόμος για μια ημέρα»



Διοργανώνουν εκδρομές και ξεναγούν στα μελίσσια ανθρώπους που θέλουν να μάθουν την μελισσοκομία σε ένα 24ώρο. Δείτε οι έξυπνοι μελισσοκόμοι πως εξασφάλισαν ένα σημαντικό extra εισόδημα τι δημοσίευσαν...

Αν θέλεις να ζήσεις για μια μέρα την εμπειρία του να είσαι μελισσοκόμος, αλλά και να μάθεις όλα όσα αφορούν στις μέλισσες, ετοίμασε τα πράγματα σου και ανηφόρησε προς Βάβλα.

Στο χωριό αυτό της ορεινής Λάρνακας, θα βρεις το εργαστήριο εξαγωγής και εμφιάλωσης μελιού «Ecophysis», το οποίο ανήκει σ’ ένα νεαρό ζευγάρι Κυπρίων, οι οποίοι σου δίνουν τη δυνατότητα μέσω των βιωματικών εκδρομών που οργανώνουν, να γίνεις μελισσοκόμος για μια ημέρα.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις αν θέλεις ν’ ακολουθήσεις τη σύντομη εκδρομή, η οποία διαρκεί 1-2 ώρες, ή τη μεγαλύτερη με διάρκεια 4-5 ώρες. Πάντως, όποια από τις δυο εκδρομές κι αν επιλέξεις, να ξέρεις πώς η διαδικασία είναι η ίδια.

Η εκδρομή ξεκινά με μια πεζοπορία στη φύση, ούτως ώστε οι επισκέπτες να γνωρίσουν τα φυτά, με τα οποία τρέφονται οι μέλισσες την κάθε εποχή. Έπειτα γίνεται μια στάση στο χώρο όπου βρίσκονται οι κυψέλες και σε αυτό το σημείο οι επισκέπτες βάζουν τις ειδικές στολές του μελισσοκόμου και παρακολουθούν ολόκληρη τη διαδικασία συλλογής πλαισίων μελιού. Μετά, ακολουθεί ένα μικρό πικ νικ στην ύπαιθρο για χαλάρωση, με τοπικά προϊόντα από το Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, καθώς και γευσιγνωσία μελιού.

Η εναλλακτική εκδρομή τελειώνει εκεί που ξεκίνησε. Δηλαδή, οι επισκέπτες στο τέλος, καταλήγουν στο εμφιαλωτήριο μελιού «Ecophysis» στη Βάβλα, όπου παρακολουθούν πως εξάγεται το μέλι, καθώς και πως παράγονται τα προϊόντα που είναι φτιαγμένα από αυτό.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια