Widget Recent Post No.

Μελισσοκομικοί χειρισμοί Δεκεμβρίου!



Να που πέρασε ένας ακόμα μήνας και φτάσαμε αισίως στον δωδέκατο και τελευταίο του κύκλου.
Συνεχίζοντας την... παράδοση που ξεκινήσαμε στις αρχές Νοεμβρίου, θα σας ευχηθούμε καλό μήνα και θα σας κάνουμε μια παρουσίαση των μελισσοκομικών χειρισμών που έχουμε να κάνουμε τις τριάντα μία αυτές τελευταίες μέρες του έτους.
Σήμερα όμως θα πρωτοτυπήσουμε και δεν θα σας αναφέρουμε κανέναν συγκεκριμένο χειρισμό, για τρεις λόγους.

Πρώτον, γιατί αυτός είναι ο πιο ήρεμος μελισσοκομικός μήνας και δικαίως τον θεωρούμε σαν τον «Αύγουστο του μελισσοκόμου», δηλαδή μήνα χαλάρωσης, περίσκεψης και γιατί όχι ίσως και ολιγοήμερων διακοπών, για όσους έχουν την δυνατότητα...

Δεύτερον γιατί ο μήνας αυτός έχει τόσες γιορτές και αργίες που έτσι και αλλιώς είναι μισός από πλευράς εργασίμου χρόνου. Με την ευκαιρία αυτή να υπενθυμίσουμε σε όσους δεν θυμούνται πως σήμερα γιορτάζουμε τον Άγιο Φιλάρετο, προστάτη της μελισσοκομίας.

Και τρίτον γιατί, αν τον προηγούμενο μήνα έχουμε κάνει τους σωστούς χειρισμούς, ούτε τα μελισσάκια μας δεν μας χρειάζονται.
Από την άλλη μεριά, ο μήνας αυτός μας προσφέρει τις περισσότερες ευκαιρίες, προκειμένου να κάνουμε τον απολογισμό μας για το χρόνο που τελειώνει και τον προγραμματισμό μας για αυτόν που έρχεται.

Ακόμα μας δίνει την ευκαιρία να φρεσκάρουμε τις γνώσεις μας διαβάζοντας... τι άλλο... μελισσοκομικά θέματα.
Εμείς από τη πλευρά μας, θα σας βοηθήσουμε σε αυτό το κομμάτι, υπενθυμίζοντάς σας τα πιο αντιπροσωπευτικά θέματα που έχουμε αναλύσει και παρουσιάσει αυτούς τους τελευταίους μήνες του χρόνου, οπότε και ξεκινήσαμε να αρθρογραφούμε σχεδόν σε καθημερινή βάση πάνω σε ζητήματα μελισσοκομικού ενδιαφέροντος.

1- Μελισσοκομικοί χειρισμοί


2- Μέθοδοι εντατικής εκμετάλλευσης


3- Ασθένειες - Καταπολέμηση


4- Ειδικός εξοπλισμός


5- Κοινωνία μελισσών - Συνήθειες.


6- Μελισσοκομική επιχειρηματικότητα.


7- Γενικού ενδιαφέροντος.


Τα θέματα φυσικά που έχουμε παρουσιάσει είναι πολύ περισσότερα και όποιος ενδιαφέρετε δεν έχει παρά να τα αναζητήσει σε προηγούμενες αναρτήσεις μας.
Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση και μη ξεχνάτε πως είμαστε πάντα πρόθυμοι να σας λύσουμε τυχόν απορίες σας, σχετικά με όλα αυτά τα θέματα που αναφέρουμε πιο πάνω.

Επιμέλεια: Μανόλης Δερματης, ερευνητής μελισσοκόμος, συγγραφέας του βιβλίου "Η Ιστορία Μιας Βασίλισσας"

Ορεινή Μέλισσα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια