Widget Recent Post No.

Μα πόσο σιρόπι βάζει στα μελίσσια;



Όταν δίνουμε πολύ σιρόπι απο τον Νοέμβριο και αργότερα, εγκυμωνεί τεράστιος κίνδυνος να εξαπλωθεί η νοζεμίαση στα μελίσσια, λόγω της αυξημένης υγρασίας.

Ένας μελισσοκόμος όμως ταίζει...
10 λίτρα σιρόπι σε κάθε μελίσσι, και έχει αφήσει άφωνους όλους τους μελισσοκόμους. Μα γιατί θα ρωτήσει κάποιος να ταίσει τόσο σιρόπι στα μελίσσια; Ποιός ο λόγος; Εφόσον όπως γνωρίζουμε με τόσο μεγάλες ποσότητες δεν πετυχαίνουμε διέγερση αλλά να μπλοκάρουμε την γέννα της βασίλισσας. Φυσικά τα πράγματα αλλάζουν για αυτό το μελισσοκόμο εφόσον ο σκοπός του είναι τα μελίσσια να φτιάξουν προμήθειες τις οποίες θα καταναλώνουν για όλο το χειμώνα. Το ταίσμα έγινε το φθινόπωρο. Υπάρχουν περιοχές που τα μελίσσια χρειάζονται πολύ τροφή, γιατί το κρύο είναι τσουχτερό και τα χιόνια δεν επιτρέπουν στις μέλισσες να βγαίνουν για πολύ καιρό.

Με ένα τόσο καλό ταίσμα οι μέλισσες θα φτιάξουν πολύ καλές προμήθειες, και θα γεμίσουν τα πλαίσια, τα οποία με το κρύο θα αρχήσουν να καταναλώνουν. Φυσικά μια τέτοια κίνηση δεν επιτρέπεται να την κάνουμε με αραιό σιρόπι, αλλά και ούτε όταν έχουμε κακοκαιρία μέσα στην επόμενη βδομάδα. Θέλουμε οι μέλισσες να το συμπυκνώσουν όσο πιο γρήγορα γίνετε και να το σφραγίσουν προκειμένου να μην προλάβει να ξινίσει. Ξέρετε αν έχει πολλές βροχές η υγρασία και το κρύο δεν βοηθάει τις μέλισσες να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, και το σιρόπι μπορεί να μην προλάβει να αποθηκευτεί σωστά, να συμπυκνωθεί.

Δείτε εικόνες πόσο σιρόπι έβαλε στα μελίσσια. Μην το δοκιμάσετε πάντως. Βάζοντας και ένα απο αυτά τα σακουλάκια με σιρόπι 2 μέρη ζάχαρης 1 νερό, κάθε μια εβδομάδα, επανάληψη 3 φορές μπορούμε να επιτύχουμε μέγιστο αποτέλεσμα και τα μελίσσια να αποθηκεύσουν μεγάλες ποσότητες....


Το ταίσμα γίνετε με τη μέθοδο της σακούλας. Στο επάνω μέρος η σακούλα έχει κάποιες τρυπούλες απο τις οποίες οι μέλισσες παίρνουν το σιρόπι. Είνα μια μέθοδος που χρησιμοποιείτε πλέον απο πολλούς μελισσοκόμους



Το κατανάλωσαν όλο το σιρόπι μέσα σε 3 ημέρες

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια