Widget Recent Post No.

Σοβαρές Εξελίξεις απο τα μελίσσια σήμερα 26 Νοεμβρίου



Τα μελίσσια έχουν πλέον αρχίσει να ξεγονιάζουν. Το τρελό της φετινής χρονιάς είναι ότι τα μελίσσια βάζουν μέλι τέτοια εποχή! Τα μελίσσια μας είναι σε τοποθεσία του Αγρινίου, Δυτική Κεντρική Ελλάδα, και φέρνουν μέλι τέτοια εποχή. Μάλιστα απο τα δεδομένα που παίρνουμε καθημερινά απο την ζυγαριά τις το τελευταίο 20ήμερο το μελίσσι της ζυγαριάς κατανάλωσε μόλις 200 γραμμάρια μέλι. Δηλαδή 20 μέρες το μελίσσι έφαγε μόλις 200 γραμμάρια, ενώ σε άλλες περιοχές και άλλες χρονιές το μελίσσι είχε καταναλώσει τουλάχιστον 2 κιλά. Φυσικά το μέλι που έρχεται είναι απο πεύκο, και απο μουσμουλιές, και όπως φαίνεται συντηρεί μια χαρα τα μελισσάκια απο μέλι.

Με τέτοια νέα είναι που χαίρετε ο μελισσοκόμος! Παίζει τεράστιο ρόλο να έρχονται στο μελίσσι τροφές το χειμώνα. Όταν οι μέλισσες βρίσκουν ποιοτική τροφή μέσα στο χειμώνα, καταπολεμούνται οι ασθένειες και οι μέλισσες ζούν περισσότερο. Και οι δικές μας μέλισσες τώρα Τέλη Νοεμβρίου φέρνουν μέλι και γύρες. Τι καλύτερο λοιπόν;

Η θεραπεία κατά της βαρρόα πλησιάζει! Περιμένουμε τη κατάλληλη στιγμή να δώσουμε το ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ χτύπημα! Αυτή τη στιγμή τη περιμένουμε να γίνει περίπου στα μέσα Δεκεμβρίου. Τότε όλα τα μελίσσια θα είναι πλήρως ξεγονιασμένα. Και εμείς δεν θέλουμε ούτε ΈΝΑ κελί γόνου για να εφαρμόσουμε τη καλύτερη θεραπεία. Η αλήθεια είναι πως τα μελίσσια μας ήδη φτάνουν στο ξεγόνιασμα τους, όμως τα περισσότερα διατηρούν λίγο γόνο. Και εμείς θέλουμε ΠΛΗΡΩΣ ΞΕΓΟΝΙΑΣΜΕΝΑ μελίσσια για να γίνει η σωστή θεραπεία.

Το μελίσσι της ζυγαριάς είναι κοντά στη πόλη, και είναι 6άρι σε πλυθησμό


Τη μελισσοκομική ζυγαριά την έχουμε προμηθευτεί από την εταιρία SAVEBEES. Δείτε παρακάτω το μήνυμα...
 26 Νοεμβρίου 2017
ΝΕΑ ΖΥΓΑΡΙΑΣ

73.6% 
Υγρασία
(στο μελισσοκομείο)
     
13.1°C
Θερμοκρασία
(στο μελισσοκομείο)
 28°C  
Θερμοκρασία
(μέσα στο μελίσσι)
+20      
γραμμάρια


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια