Widget Recent Post No.

Εξελίξεις απο τα μελίσσια σήμερα 19 Οκτωμβρίου. Ενεργοποιήθηκε η χειμερινή μας ζυγαριά!



Ενεργοποιήσαμε τη νέα μας ζυγαριά, και πλέον θα έχουμε νέα απο τα μελίσσια για τη καταστασή τους όλο το φθινόπωρο - χειμώνα! Θα μαθαίνουμε πότε βάζουν γύρη, πότε μέλι, πότε έχουν μεγάλη έκταση γόνου, πότε θα ξεγονιάσουν και πολλά άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία! Εγκαταστήσαμε και ειδικό υπόστεγο πάνω απο το μελίσσι δείκτη, έτσι ώστε τις μέρες που βρέχει, να μη χάνουμε τα αποτελέσματα λόγω βρεξίματος της κυψέλης. Για να έχουμε εικόνα κάθε μέρα τι συμβαίνει!

Τα νέα μας σήμερα...
Τα μελίσσια τις τελευταίες ημέρες δουλεύουν καλά και αναπτύσσονται όπως και ήταν ο στόχος μας. Δεν επισκεφτήκαμε το πεύκο, και τα μελίσσια τώρα βρίσκονται στην ακονιζιά, και άλλα λουλούδια που ανθίζουν στο κάμπο αυτή τη στιγμή. Η γύρη που έρχεται είναι αρκετή, αλλά το νέκταρ όχι όπως θα περιμέναμε. Η έντονη ξηρασία δεν επιτρέπει τα μελίσσια να φέρουν μεγάλες ποσότητες. Σαν γενική εικόνα τις τελευταίες ημέρες θα έλεγα ότι τα μελίσσια είναι στάσιμα απο βάρος! Δηλαδή ο γόνος τρώει όσο συλλέγει το μελίσσι. Ωστόσο τις τελευταίες μέρες είχαμε μια μικρή άνοδο, λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας και της ζέστης στο κάμπο.

Απο μεριά πεύκου φέτος έχει δώσει αρκετό μέλι, και μερικές μεριές τα πήγαν εξαιρετικά. Ακόμα και το δεύτερο βάρεμα συνέχησε να δίνει ικανοποιητικες ποσότητες και πολλοί μελισσοκόμοι είναι αρκετά ευχαριστημένοι. Ωστόσο υπήρξαν και περιοχές που δεν έδωσε, ενώ άλλες χρονιές πήγαιναν αρκετά καλά. Τα καλύτερα δεδομένα έρχονται Απο τη Χαλκιδική, τη Θάσο, την Εύβοια, Τη Κρήτη, ωστόσο με τα δεδομένα που έχουμε έως τώρα, δεν πήραν όλοι μέλια. Υπήρξαν και πολλοί μελισσοκόμοι που θεωρούν την πορεία του πεύκου κακή φέτος. 

Όσον αφορά το κάμπο για εμάς που είμαστε ΜΑΚΡΙΑ απο το Πεύκο...
Το μελίσσι δείκτης στη ΝΕΑ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ κατέγραψε σήμερα μόλις +100 γραμμάρια, δηλαδή σήμερα το μελίσσι μας δεν έφαγε καθόλου μέλι, αλλά αύξησε κατά 100γραμμάρια το βάρος του. Ευθύνεται και ο γόνος διότι αυτή την εποχή έχουν εκτεταμένη εκτροφή τα μελίσσια για την ανανέωση του πλυθησμού, και ότι τροφή έρχεται στη κυψέλη καταναλώνεται.
Τα αποτελέσματα τις τελευταίες μέρες είναι:

  • Σήμερα +100
  • χθες +90
  • προχθές +110
  • πριν 4 μερες +50
  • πριν 5 μέρες -80
Το μελίσσι που παίρνουμε τα δεδομένα είναι 10άρι σε πλυθησμό, με 4 γόνους

Τα μελίσσια μας δουλεύουν φθινοπωρινές ανθοφορίες σε ακαλλιέργιτες εκτάσεις, ακονιζιά, κισσό και άλλα άνθη. Όπως φαίνεται τα πράγματα δε πάνε πολύ καλά, αλλά ουτε και πολύ άσχημα για την εποχή. Μέτρια η κατάσταση εδώ πέρα

Τη μελισσοκομική ζυγαριά την έχουμε προμηθευτεί από την εταιρία SAVEBEES. Δείτε παρακάτω το μήνυμα...
 19 Οκτωμβρίου 2017
ΝΕΑ ΖΥΓΑΡΙΑΣ

57% 
Υγρασία
(στο μελισσοκομείο)
     
21.5°C
Θερμοκρασία
(στο μελισσοκομείο)
 31°C  
Θερμοκρασία
(μέσα στο μελίσσι)
+100      
γραμμάρια


Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. πως θα μαθεις απο την ζυγαρια ποση γυρη βαζει το μελισσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτό δε χρειάζεται να μας το πεί η ζυγαριά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαρη δν βλεπω αρκετο νεο γονο.τα μελισσια ειναι καμπο δν πηγαν πευκο.εκανα κ ξαλαφρωμα με ταινιες.γυρη κ αυτη λιγοστη.να κανω τροφοδοσια σιροπι;βανιλια; δυτικη ελλαδα νεος μελισσοκομος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!