Widget Recent Post No.

Ευχάριστα νέα για τη μελισσοκομία...



Πολύ ευχάριστα νέα έχουμε για τη μελισσοκομία. Εξελίξεις, που τις περιμέναμε, όμως τώρα έγιναν πραγματικότητα. Ένα νέο προϊόν ΠΟΠ κατοχυρώθηκε για τη μελισσοκομία και πλέον με την υπογραφή του νόμου, μπορείτε να πωλείται με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης. Το μόνο που μένει πλέον για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, είναι να δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.


Πρόκειται για το γνωστό σε όλους πευκοθύμαρο Κρήτης, ένα μέλι του οποίου η αξία είναι πλέον αναγνωστισμένη σε όλη την Έλλαδα. Πρόκειται για το δεύτερο μέλι στην Ελλάδα, εφόσον το πρώτο που έγινε είναι το μέλι ελάτου βανίλλια βυτίνας. Το πευκοθύματο Κρήτης είναι ένα μείγμα μελιού απο πεύκο και θυμάρι, δύο απο τις κυριότερες ανθοφορίες της Κρήτης. Οι μελισσοκόμοι του τόπου έχοντας αυτό τον τρομερό συνδιασμό, της μελιτοφορίας του πεύκου, και της ανθοφορίας του θυμαριού παράγουν το τέλειο προιόν. Πρόκειται για ένα μέλι που πραγματικά άξιζε να γίνει ΠΟΠ.

Ωστόσο δεν αρκεί μόνο αυτό. Η Ελλάδα έχει τόσα πολλά μοναδικά μέλια, που αυτό ίσως είναι μόνο μια αρχή. Είμαστε ένα κράτος, που οι δυνατότητες του είναι τεράστιες! Χλωρίδα τόσο πλούσια, που δεν υπάρχει πουθενά αλλού σε ολόκληρο το κόσμο! Οπότε οι προοπτικές είναι πολύ ελπιδοφόρες...


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια