Widget Recent Post No.

Βγήκε η επιδότηση μελισσοκομίας. Δείτε πόσα χρήματα...





Βγήκε η επιδότηση μελισσοκομίας. Δείτε πόσα χρήματαθα θα πάρουν οι μελισσοκόμοι για την αντικατάσταση των κυψελών τους αλλά και για τα πετρέλαια.
Στα 25 ευρώ καθορίστηκε το ποσό επιχορήγησης ανά κυψέλη αντικατάστασης και στα 6 ευρώ το ποσό ενίσχυσης ανά μετακινούμενο μελίσσι, για το μελισσοκομικό πρόγραμμα 2017 με υπουργική απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου και ο αναπλ. υπουργός Γ. Τσιρώνης.
Ειδικότερα, και σύμφωνα με την απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, τροποποιούνται τα χρηματικά όρια των δράσεων του προγράμματος βελτίωσης των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας, ενώ καθορίζονται και τα ποσά χρηματοδότησης για τις δράσεις 3.1 «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων», 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» για το έτος 2017. Επιπλέον καθορίζεται το ποσό επιχορήγησης ανά κυψέλη αντικατάστασης και το ποσό ενίσχυσης ανά μετακινούμενο μελίσσι.

Ειδικότερα, το ύψος χρηματοδότησης για την υλοποίηση της δράσης 3.1 καθορίζεται σε 2,2 εκ. ευρώ περίπου (2.261.713,73 ευρώ) και το ύψος χρηματοδότησης για την υλοποίηση της δράσης 3.2 καθορίζεται στα 4 εκ. ευρώ (4.005.000 ευρώ).

Όσον αφορά το ποσό επιχορήγησης για την προμήθεια κυψελών αντικατάστασης, αυτό καθορίζεται στα 25 ευρώ ανά κυψέλη, ενώ το ποσό ενίσχυσης ανά μετακινούμενο μελίσσι καθορίζεται στα 6 ευρώ.

Όπως υπογραμμίζεται στην απόφαση, για το μελισσοκομικό πρόγραμμα 2017 οι φάκελοι πληρωμής μπορούν να αποσταλούν στην αρμόδια Δ/νση του ΟΠΕΚΕΠΕ, μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2017.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια