Widget Recent Post No.

Οι πιο τέλειες βάσεις για τα μελίσσια μας!!! Πάρτε μια καλή ιδέα...



Είδα αυτή τη πατέντα και πραγματικά μου έκανε εντύπωση. Νομίζω είναι η ιδανική λύση για το μελισσοκομείο, και χωρίς να χρειάστεί να ξοδέψουμε πολλά χρήματα. Η ξύλινη παλέτα απο αυτές που παίρνουν στις οικοδομές είναι μια καλή λύση για βάση για τα μελίσσια μας, όμως λόγω του μεγάλου μεγέθους της, δεν βολεύει και ιδιαίτερα!

Ωστόσο υπάρχουν και μερικοί μελισσοκόμοι με τις πατέντες τους, που κατάφεραν να τις φέρουν στα δικά τους μέτρα! Δηλαδή το κάθε μελίσσι να έχει τη δική της ατομική παλέτα, και αυτή να είναι αρκτά υπερυψωμένη συγκριτικά πάντα με τις κλασσικές πάλετες. Τις εικόνες απο αυτό το μελισσοκομείο τις είδα τυχαία στο ίντερνετ, και όπως καταλαβαίνουμε ο μελισσοκόμος πρέπει να ασχολήθηκε για να φτιάξει αυτές τις παλέτες να ταιριάζουν τόσο πολύ.

Αναρωτιέμαι, με ποιό τρόπο θα μπορούσαμε να φτιάξουμε και εμείς τέτοιες βάσεις για τα μελίσσια. Αν πάρουμε τη κλασσική κυψέλη και τη κόψουμε στα 4, θα γίνει άραγε; Μάλλον πρέπει να είναι λίγο μεγάλη η παλέτα, γιατί απο τις κανονικές μάλλον δεν γίνετε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτές οι μικρές παλετούλες είναι ειδική κατασκευή για μελίσσια, και το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι τις ζηλεύουμε!

Μια ξύλινη παλέτα έχει αρκετά πλεονεκτήματα. Πρώτον είναι απο φυσικό υλικό, δεύτερον δεν δημιουργεί πρόβλημα στο περιβάλλον, τρίτον εμείς χαιρόμαστε περισσότερο να βλέπουμε τα μελισσάκια μας. Και μη ξεχνάμε πόσο απαραίτητη είναι η βάση για να μην υπάρχει υγρασία στη κυψέλη και να μη σαπίζει γρήγορα. Αλλά και την Άνοιξη αν θέλουμε να βάλουμε γυρεοπαγίδες, η βάση είναι απολύτως απαραίτητο εργαλείο.

Δείτε λοιπόν τη πατέντα...



Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. εχω παλετες σε ολα τα μελισσια Οπως και τοποθετιμενες επανω σε παλια λαστιχα τρυπημενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!