Widget Recent Post No.

Μελισσοκομικές προβλέψεις: Θα δώσουν μέλια οι ανθοφορίες μετά το Σεπτέμβριο;



Ποιές είναι οι ιδανικές συνθήκες που θέλουν τα φυτά για να δώσουν πολύ μέλι; Μα φυσικά οι βροχές! Πολλές βροχές! Και όχι απλές βροχές, αλλά καταρρακτώδης βροχές! Και φυσικά αυτά να συμβούν πριν ανοίξουν τα άνθη, τουλάχιστον ένα - δύο μήνες πρίν! Οι ανθοφορίες που μας περιμένουν την επόμενη περίοδο, είναι ο κισσός που ανθίζει μέσα Σεπτεμβρίου, το ρείκι που ανθίζει μετά το Σεπτέμβριο - Οκτώμβριο, και η κουμαριά που ανθίζει τον Οκτώμβριο και διαρκεί μέχρι και τον Νοέμβριο σε πολλές περιοχές. Να μην ξεχάσουμε και το δεύτερο βάρεμα του πεύκου, που μπορεί να ενισχύσει και αυτό σημαντικά τα μέλια των μελισσιών μας!


Ο καιρός λοιπόν είναι το Α και το Ω για μια καλή σοδειά και μια αποδοτική σε μέλι ανθοφορία. Το νερό είναι το μυστικό της επιτυχίας! Η έντονη βροχόπτωση, η ποτιστική βροχή όπως την ονομάζουν οι αγρότες και οι μελισσοκόμοι μπορεί να κάνει κυριολεκτικά θαύματα στη φύση. Οι προβλέψεις λένε ότι οι επόμενες ανθοφορίες που έρχονται θα τα πάνε περίφημα, και προσωπικά πιστεύω ότι και ο κισσός και το ρείκι - κουμαριά θα τα πάνε τέλεια! Την τελευταία περίοδο έπεσαν κάποιες βροχές όμως οι σημαντικότερες έρχονται και είναι τα πρωτοβρόχια του Σεπτεμβρίου! Χρειαζόμαστε πολύ κάποιες καλές ποτιστικές βροχές.

Όσον αφορά τις ζυγαριές και τα νέα από το πεύκο, η ζυγαριές πάνε σε αρκετές περιοχές περίφημα με ανόδους πάνω απο 1 κιλό. Ωστόσο υπάρχουν και περιοχές που οι μελισσοκόμοι παραπονιούνται ότι δεν έρχεται καθόλου μέλι.

Σημαντικό σχόλιο:
Ωραιο το αρθρο αλλα μην ξεχναμε και την ανθοφορια του πολυκομπου που ηδη σε καποιες περιοχες που εβρεξε αρχισε να δινει καλα και κανει τα μελισσακια μελισσαρες που θα ειναι ετοιμα να "καταπιουν" το πευκο στο δευτερο βαρεμα,μιλαω για βορεια Ελλαδα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια