Widget Recent Post No.

Η ανθοφορία που δίνει μέλι στα βουνά αυτή τη περίοδο! Μετά τις βροχές θα δώσει μέλι;



Πρόκειται για μια άριστη ανθοφορία με αρκετό μέλι σε όσα μελίσσια βοσκούν τις απόκρυμνες πλαγιές στα ψηλά βουνά. Η ανθοφορία αυτή φημίζεται και γίνεται γνωστή στους μελισσοκόμους και απο το χωριό περδικάκι, το οποίο μέρος φημίζεται για την πλούσια ανθοφορία του και το μέλι που τρυγάνε οι μελισσοκόμοι. Το μέλι απο περδικάκι είναι πολύ αρωματικό και σκουρόχρωμο, και έχει άρωμα σαν να είναι απο θυμάρι! Περδικάκι βρίσκουμε σε όλα σχεδόν τα βουνά και κυρίως αυτά που έχουν πολλά βράχια!

Περδικάκι η αλλιώς ''σερπούνι'' όπως το ονομάζουν οι ντόπιοι στα βουνά. Πρόκειται για ένα άριστο μελισσοκομικό φυτό που φύεται ψηλά στις γυμνές ράχες των βουνών και δίνει στις μέλισσες αύθονες ποσότητες σε αρωματικό νέκταρ και γύρη.

Είναι ένα θαμνώδες φυτό και ανθίζει μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού.  Φύεται σε πολύ μεγάλα υψόμετρα που μπορεί να φτάνουν ακόμη και τα 2000 μέτρα.

Πολλοί μελισσοκόμοι επιλέγουν τις περιοχές που θα πάνε στον έλατο με γνώμονα και αυτήν την ανθοφορία διότι το μέλι του ειναι εξαιρετικά γευστικό και αρωματικό.

Σε πολλές περιοχές ονομάζουν αυτό το φυτό και ''θυμάρι του βουνού'' μιας και εχει παρόμοιες  θεραπευτικές αλλά και γευστικές ιδιότητες!!!

Πρόκειται για μια ανθοφορία που βοηθά πάρα πολύ τις μέλισσες αυτήν την εποχή , διότι πλέον το νέκταρ ειναι αρκετά δυσεύρετο εκεί ψηλά στα βουνά. Οι μέλισσες το τιμούν δέοντος και πετούν σε μεγάλα υψόμετρα για να το συλλέξουν ,  με μανία!!!

Το περδικάκι είναι ένα μελισσοκομικό φυτό με μεγάλη μελισσοκομική αξία , και αν κάποιος εχει ακόμα τα μελισσάκια του στον έλατο να είναι σίγουρος οτι αν υπάρχει κάπου ανθισμένο στα Ψηλά Βουνά , οι μελισσούλες θα το βρουν και θα το συλλέξουν!!!




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια