Widget Recent Post No.

Πολύ παράξενο: Τι κουβαλάει αυτή η μέλισσα; Μόλις δείτε δεν θα το πιστεύετε...



Ένας μελισσοκόμος από το εξωτερικό είδε κάτι πολύ παράξενο πάνω σε μια μέλισσα. Κάτι κουβαλούσε στα ποδαράκια της και δεν ήταν ούτε γύρη ούτε κερί ούτε πρόπολη! Ήταν ένα άσπρο πράγμα που ενώ στην αρχή φαινόταν σαν ζάχαρη - τροφή η κάτι παρόμοιο στη συνέχεια διαπίστωσε ότι ήταν κάτι πολύ πιο παράξενο. Αναλύοντας τη φωτογραφία με πολλούς μελισσοκόμους σε σχετική δημοσίευση, η απάντηση που βρήκε ήταν απίστευτη! Η μέλισσα αυτή προσπαθούσε να καθαρίσει τη κυψέλη και πιθανόν να κουβαλούσε αυγό από κάποιο έντομο.


Είναι πολύ συνηθισμένο, και πολύ εντυπωσιακό ταυτόχρονα οι μέλισσες να μαζεύουν διάφορα μικρά σκουπίδια, αυγά απο κηροσκόρο κλπ, και να τα συγκεντρώνουν στα ποδαράκια, η καλαθάκια που έχουν για γύρη, προκειμένου να τα απομακρύνουν απο τη κυψέλη. Μάλιστα μερικές εμπειρίες μελισσοκόμων που το έχουν δεί να συμβαίνει, αναφέρουν ότι οι μέλισσες μόλις πλησιάσουν ένα λουλούδι προσπαθήσουν να ξεκολλήσουν αυτά τα αυγά τα οποία έχουν κολλώδη επιφάνεια και τις δυσκολεύουν αρκετά.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος που δουλεύουν αυτά τα εργατικά έντομα, και δεν μπορώ να πω κάθε μέρα μας εκπλήσσουν με καινούργια πράγματα. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο δρόμος της μελισσοκομίας είναι ένας δρόμος γεμάτος γνώσεις...

Δείτε φωτό ντοκουμέντο...



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια