Widget Recent Post No.

Μελισσοκόμοι πουλάνε νοθευμένο μέλι; Αποκαλύψεις που δεν πρέπει να διαβάσετε...



Νοθευμένο μέλι από μελισσοκόμους! Ταΐσματα με ζάχαρες και ζυμάρια μέσα στην ανθοφορία, χωρίς κανένα φραγμό. Βυτία φορτωμένα με σιρόπι, τα οποία πηγαίνουν γεμάτα και γυρίζουν άδεια! Οι μελισσοκόμοι πολλές φορές διαδίδουν φήμες και ψέματα που μόνο σκοπό έχουν να βλάψουν τον κλάδο και όχι να τον βοηθήσουν. Έχω βαρεθεί πια να ακούω τι έκανε ο ένας και τι έκανε ο άλλος. Να πέφτουν κατηγορίες πολλές φορές κάν χωρίς αποδείξεις. Πως μπορεί ένας συνάδελφος να κατηγορεί το προϊόν του διπλανού του, και μετά ο ίδιος να θέλει να πουλήσει; Είναι τρόπος αυτός για να πουλήσει κανείς περισσότερο μέλι;


Ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα για να καταλάβετε αυτό που σας λέω είναι το εξής: Προχωράει μια κυρία στη Λαική και είναι δύο μελισσοκόμοι ό ένας δίπλα από τον άλλον. Καθώς συναντάει τον πρώτο, ρωτάει αν είναι καλό το μέλι. Και ο μελισσοκόμος του απαντάει "Εγώ έχω το καλύτερο μέλι, ανόθευτο και πεντακάθαρο. Μην πάρεις απο αυτόν που είναι δίπλα γιατί αυτός το νοθεύει και ταίζει ζάχαρη για να βγάλει πολύ". Ο κυρία ακούγοντας όλα αυτά φεύγει και δεν αγοράζει από κανέναν, και αυτός ο κουτός μελισσοκόμος που πιθανόν να διέδωσε ένα ψέμα έχασε και ο ίδιος μια πελάτισσα του.

Αυτή η "τεχνική" πώλησης, δηλαδή να μειώσω τον διπλανό μου, για να βγω πιο πάνω εγώ, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Γιατί παθαίνουν ζημιά όλοι! Πολύς κόσμος έχει πλέον πιστέψει ότι τα μέλια των μελισσοκόμων δεν είναι σωστά, μόνο και μόνο απο κάτι τέτοιες κουβέντες που λένε μερικοί. Όσοι κατηγορείτε τους συναδέλφους σας ότι ταΐζουν και παίρνουν ζάχαρη αντί για μέλι, κάντε ένα απλό πείραμα. Πάρτε ένα μελίσσι και ταίστε το ζάχαρη. Και έπειτα δοκιμάστε λίγο απο αυτό το "μέλι" να δείτε τι γεύση έχει. Είναι άχρωμο, άγευστο, και φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι ένα άχρηστο προϊόν.

Όσον αφορά την νοθεία κατά την ανθοφορία θέλω να σας πω λίγα πράγματα παραπάνω. Υπάρχουν πολλοί μελισσοκόμοι που μπορεί να ταΐζουν σε περίοδο ανθοφορίας. Ωστόσο αυτό είναι αποδεκτό, μόνο όταν τα μελίσσια δεν δουλεύουν και λιμοκτονούν. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να ταΐσουμε μελίσσι τις ημέρες που μπαίνει το μέλι. Έχω ακούσει κάποιους να μου λένε ότι "εγώ ταίζω με σιρόπι, και τα μελίσσια τρώνε το σιρόπι και αποθηκεύουν μόνο το μέλι". Αυτό φυσικά και δεν ισχύει. Να ξέρετε ότι αν θέλετε να πάρετε πεντακάθαρο μέλι, πρέπει τα μελίσσια να μείνουν αταίστα για ένα ολόκληρο μήνα έως και 40 ημέρες πριν τον τρύγο. Στη περίπτωση που τα μελίσσια έχουν ταϊστεί με ζάχαρη και έχουν αποθηκεύσει μεγάλη ποσότητα σιροπιού, ίσως χρειάζονται και δύο μήνες. Σκοπός είναι να βγει ένα πεντακάθαρο προιόν, το οποίο φυσικά έχουν ως στόχο όλοι μελισσοκόμοι.

Σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια οι μελισσοκόμοι έχουν προχωρήσει πολύ μπροστά. Προσπαθούν όλες οι θεραπείες που εφαρμόζουν στα μελίσσια τους για τη βαρρόα να είναι βιολογικές, και να χρησιμοποιούν όσο το δυνατό λιγότερες τροφές προκειμένου να πετύχουν την μέγιστη απόδοση. Δεκάδες μελισσοκόμοι έχουν στραφεί άλλωστε στη βιολογική μελισσοκομία.  Εγώ μιλώντας με πολλούς μελισσοκόμους έχω διαπιστώσει ότι στην Ελλάδα έχουμε χιλιάδες εξαίρετους επαγγελματίες, που προσπαθούν με κόπο και ιδρώτα να παράξουν αυτό το εκπληκτικό προϊόν που ονομάζεται ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΛΙ, και πιστέψτε με αξίζουν πολλά μπράβο!!!

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Πεφτεις απο τα συννεφα ?Στα θυμαρια τα βυτεια πανε και ερχονται οι τροφοδοτες οροφης ΦΟΥΛ και το χειροτερο εαν δεν το κανεις θεωρεισαι και Μ@@@@@@ς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κανενας ελενχος και κατ επεκταση καμια σωτηρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα φίλε gbd bla σίγουρα θα έχεις,και αποδείξεις γιά αυτά που γράφεις και κατηγορείς(μάλλον λασπώνεις) τους συναδέλφους που παράγουν θυμαρίσιο μέλι.Σίγουρα θα έχεις τραβήξει κάποιο βιντεάκι η φωτό από το ταισμα θα έχεις κάποια απόδειξη τέλος πάντων.Κάνε τον κόπο και ανέβασε το να το δούμε και εμείς!Μήπως <>κατηγορόντας όλους τους παραγωγούς θυμαρίσιου μελιού?(Δεν είδα να αναφέρεις <> άρα όλοι)η μήπως ΜΟΝΟ ΕΣΥ έχεις καθαρό μέλι.Έτσι μπράβο συνεχίσετε να πετάτε βοθρολήματα γύρω γύρω και σε λίγο θα πέσουν και στα δικά σας μούτρα,γιατί οι καταναλωτές δεν θα ξεχωρήσουν θυμάρι πεύκο έλατο.όλα νοθευμένα θα τα πούν εφόσον ο ένας μελισσοκόμος κατηγορεί τον άλλο.ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ κρίμα το μέλι που τρώμε(μάλλον κάνει κακό στον εγκέφαλο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω λοιπον ΕΠΙΜΕΝΩ καποιος τρανος μελισσοκομος ανεβασαι βιντεο απο τρυγο στα θυμαρια για να μας δειξει ποσο αξιος ειναι .Πλαισια καταλευκα ακρι παντα γεματα θιμαρισιο μελι .Στο βιντεο ο λεβεντης ομως δειχνει και τους πλαστικους τροφοδοτες οροφης ΜΠΡΑΒΟ ΛΕΒΕΝΤΗΜΟΥ παντα τετια.ΔΕΝ υπαρχει σωτηρια λεμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πέρυσι στο ίδιο site εδώ, υπήρχαν βίντεο με τρυγο σε θυμάρι και τροφοδότη οροφής από πανω...και τα πλαίσια ξεκολημενα μεταξύ τους. Ο νοων νοητό. Μια αναζήτηση στο google κ ίσως υπάρχουν ακόμη τα άρθρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!